avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Buna,
este vorba despre o mostenire compusa dintr-o casa + o anexa compusa din 2 camere+ teren 600 mp.
mostenitori 3 pers. astfel :unul are 1/2, unul are 1/4 din jumatate si celalalt 3/4 din aceeasi jumatate. Cel care are 1/2 vrea sa i fenteze pe ceilalti 2 , adica sa le rascumpere partea pe nimic. Bineinteles ca acestia nu sunt de acord cu suma de bani propusa. Dealtfel acesta a inceput sa investeasca in casa fara sa ii intrebe pe ceilalti 2 dacasunt de acord.
In cazul acesta cum poate fi stopat ca sa nu mai investeasca in casa. Pentru ca daca ar mai investi probabil ca ar conta la o eventuala evaluare sau instrainare a casei.
Se pune problema iesirii din indiviziune. casa este formata din 2 corpuri de cladire: una care are trei camere baie si hol, camara, celalalt corp de cladire are 2 camere , o camara, si posibilitatea de a face inca una care este un fel de magazie. Apoi acest imobil are posibilitatea de a avea intrare si pe o strada si pe cealalta.
Acele 2 persoane(sot, sotie-unul dintre ei unul dintre fii defunctului) au locuit 45 de ani in casa unde au intretinut-o cat de cat .

Daca poate cineva sa imi spuna daca se poate iesi din indiviziune in aceasta formula de amplasare a cladirii si daca poate fi stopat de la a investi acela care are 1/2.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:21, 31 Iulie 2010
avand in vedere ca nu va intelegeti intre dvs pt sistarea indiviziunii pe cale amiabila trebuie sa deschideti un proces pt iesirea din indiviune. numai pe baza unei expertize se poate stabili cui va reveni casa si cine va plati sulte celorlalti mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine este competent sa ne rezolve problema teodosie113 teodosie113 Pot folosii UZUCAPIUNEA MICA in urmatoarea speta Un corp de cladire si teren au fost lasate testament in anul 1970 de catre ZZ la doua nepoate. IM 1/2 din ... (vezi toată discuția)
Donatie Coltea Coltea Buna ziua in urma decesului bunicilor de mama au mostenit mama si sora ei bunurile lor s-a facut succesiunea iar sora a mostenit 1/6 iar mama restul ... (vezi toată discuția)
Mostenire/ cumparare avadanialic avadanialic Buna ziua, Sotia mea a mostenit impreuna cu unchiul ei un apartament la casa, cu terenul implicit. S-a facut succesiunea si mostenitenirea si au intrat ... (vezi toată discuția)