Lucrez din 2004 in invatamant. Cum anul trcut in septrmbrie nu am primit un post in apropierea orasului m-am dus in somaj si am terminat facultatea la forma de invatamant ZI (cu licenta). In 31 iulie imi expira somajul si as dori sa stiu daca pot beneficia iarasi de somaj ca si absolventa de invatamant superior?
1. Conditia impusa de Legea 76/2002 pentru ca absolventii sa beneficieze de indemnizatie de somaj este ca la data inscrierii la somaj sa nu aiba un loc de munca.
2. In termen de 60 de zile de la absolvire trebuie sa va inscrieti la somaj si daca, in acest timp, nu vi se ofera sau nu gasiti un loc de munca, dupa cele 60 de zile veti primi indemnizatie de somaj, timp de 6 luni.
Astfel m-am gandit si eu. In 31 m-ia expirat somajul, maine trebuie sa ma duc cu cartea de munca la AJOFM. Iar pe la sfarsitul saptamanii, cand voi avea adeverinta de licenta ma duc sa depun actele pentru somaj. E bine asa?
Multumesc pentru raspuns anticipat.
Dreptul la somaj.
anusca_tc
Buna ziua, vreau sa stiiu daca am dreptul la somaj. Am terminat facultatea anul trecut dar licenta mi-am luat-o in februarie anul acesta, de atunci am incercat ... (vezi toată discuția)