avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PRETENTII
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PRETENTII

In cursul lunii iunie 2010 am actionat in instanta 3 firme de cabluri(cablu tv,internet,telefon) [EDITAT].Ultima firma de cabluri [EDITAT] a cedat incheiind un contract confidential (acordarea pe termen nelimitat a solicitarii mele *cablu tv ,internet (,iar celelalte 2 firme de cabluri [EDITAT] nu vor sa raspunda solicitarilor*pretentilor) mele.
Va aduc la cunostiinta ca respectiva firma de cabluri [EDITAT],nu detine nici un fel de aprobare de pozarea respectivelor cabluri pe proprietatea personala nici macar de la Asociatia de proprietari arondata blocului respectiv si nici de la proprietarul imobilului dela adresa respectiva.incapand cu anul 2000-2010.,iar respectiva firma de cabluri [EDITAT] nu detin sub nici o forma nici un fel de acord de instalare a respectivelor cabluri cablu tv ,internet,telefonie pe balcoanele si peretele exterior al imobilului proprietate personala.Am solicitat anumite sume reprezentand daune ,despagubiri si chiria acestor firme de cabluri considerand caau incalcat abuziv proprietatea personala.Mi s-a comunicat de catre presedintele completului de judecata ca trebuie sa precizez pretentiile in lei si sa timbrez actiunea la valoarea respectiva.
PRETENTII.[EDITAT] - 61.992 Ron 2000-2010
PRETENTII.[EDITAT].21.420 Ron 2007-2010
TIMBRAREA ACTIUNILOR LA VALOARE.
[EDITAT]-2851 Ron -plus timbru judiciar de 5 Ron
[EDITAT]-1396 Ron. -plus timbru judiciar de 5 Ron
Va aduc la cunostiinta faptul ca actiunea este facuta pe numele meu -sot,iar proprietarul imobilului respectiv este sotia mea.
Mentionez faptul ca atat eu cat si sotia mea nu avem serviciu si nu detinem nici un venit de nici un fel si as dori sa stiu daca exista posibilitatea sa nu platesc acele sume 2851 Ron respectiv 1396 Ron-timbrarea actiunilor la valoare si daca imi poate fi admisa actiunea mea,deoarece proprietara imobilului respectiv este sotia mea.CE SANSE EXISTA SA CASTIG ACELE PRETENTII-DESPAGUBIRI,DAUNE CHIRII,DEOARECE ACELE FIRME DE CABLURI AU INCALCAT ABUZIV PROPRIETATEA PERSONALA NEAVAND NICI UN FELDE ACORD .
VA MULTUMESC ANTICIPAT
CU DEOSEBIT RESPECT.
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:18, 1 August 2010
o sa trebuiasca sa dati declaratii pe propria raspundere ca nu aveti venituri si sa aduceti probe certe care sa ateste aceste aspecte, ale lipsei venitului.
e posibil sa vi sa reduca taxa de timbru sau sa se dispuna plata ei esalonata.
sanse de castig sunt minime, ori puteti castiga dar instanta va stabili despagubiri fff mici. daca toti cei care sunt in situatia dvs , ar proceda asa, s-ar creea un precedent ori nimeni nu doreste asta...asa ca ar trebui sa va mai ganditi ca sa nu fiti dezamagit de rezultat.
curios cum ati ajuns la valoarea acestor pretentii , nu cred ca dvs veti obtine ceva ptr ca nu sunteti proprietarul imobilului , poate depune sotia actiune iar dvs sa o reprezentati in instanta
referitor la taxa de timbru,Legea nr. 146/1997 va permite sa cereti in scris instantei scutirea ptr taxa de timbru
[

dar incercarea moarte nu are , daca mai obtineti si scutirea de la plata taxei
Ultima modificare: Duminică, 1 August 2010
iubaretul, utilizator
Actinile de pretentii se timbreaza la valoarea pretentiilor (cca 10%).
Pentru scutirea de plata taxelor trebuie sa faceti cerere pentru ajutor public judiciar cu dovedirea lipsei de venituri.
Ati putea avea pretentii pe ultimii 3 ani iar sumele sa fie rezonabile
Daca proprietara este sotia dvs, ea are drept de a ridica pretentii, pentru imobilul pe care il detine in proprietate.
faceti o cerere catre instanta de judecata prin care solicitati scutirea taxei de timbru intrucat nu beneficiati de venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie incasata de asociatie de la firma cablu tv maria1956 maria1956 fima care asigura cablu tv are instalatia pe blocul nostru( suntem proprietari din 1980).eu stau la ultimul etaj si un cablu care traverseaza strada pentru un ... (vezi toată discuția)
Încălcarea spațiului aerian Vladtom09564 Vladtom09564 Bună ziua! Prin spațiul proprietații mele in vertical trec in jur de 5 cabluri a unui vecin /curent,telefon fix,tv,și internet și alt cablu a cărui ... (vezi toată discuția)
Servitute la stalpii renel? lg. nr.154/2012 - retele de comunicatii Balaurul Balaurul Buna ziua, In [b]1992[/b], undeva la ţară, mi s-a retrocedat un [b]teren intravilan, pe a carui latura [/b](de aprox. 140 m) era/[b]este reteaua de 220 ... (vezi toată discuția)