avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Încălcarea spațiului aerian
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Încălcarea spațiului aerian

Bună ziua! Prin spațiul proprietații mele in vertical trec in jur de 5 cabluri a unui vecin /curent,telefon fix,tv,și internet și alt cablu a cărui identitate nu o știu,acum recent au venit niște oameni autorizați cu tragerea cablului tv și mi-au zis ca prin spațiu airian au voie sa treacă cu orice,este adevărat ?ce ma sfătuiți sa fac? Fiind ca unele dintre cabluri îmi atârna pe cortina de vie,și eu nu am dat voie la nimeni sa îmi încalce proprietatea airiiana,va rog frumos sfatuitima cumva.o zi buna,toată acțiunea aceasta sa făcut când eu nu eram in tara
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 11:41, 2 Aprilie 2018
Potrivit art. 621 din Codul civil proprietarul este obligat sa permita trecerea prin fondul sau a retelelor edilitare ce deservesc fonduri invecinate sau din aceeasi zona, de natura cablurilor electrice, subterane ori aeriene, dupa caz, precum si a oricaror altor instalatii sau materiale cu acelasi scop. Cu toate acestea, obligatia prevazuta subzista numai pentru situatia in care trecerea prin alta parte ar fi imposibila, periculoasa sau foarte costisitoare. Insa, in toate cazurile, proprietarul are dreptul la plata unei despagubiri juste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilitati publice - furnizarea energiei termice Dan_D Dan_D Vă rog să aveți amabilitatea de a-mi răspunde la următoarea întrebare: - Codul Civil în vigoare conține la articolul 621 următoarele ... (vezi toată discuția)
Conventie de constituire drept de uz pentru trecere utilitati pe o cale de acces cu proprietari in diviziune. Potorac Constantin Potorac Constantin Este suficient obtinerea unui drep de uz pentru trecere utilitati pe o cale de acces in diviziune , de la unul din proprietari, sau este nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)