avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

In ce termen se face succesiunea 6 luni sau 2 ani cu plata redusa
Cel mai recent răspuns: labuta , utilizator 20:45, 1 August 2010
sase luni e termenul de dezbatere a succesiunii prevazut de normele civile. de plata redusa nu am auzit.
in termen de 6 luni de la decesul defunctului,mostenitorii trebuie sa dea o declaratie la notar, de acceptare a succesiunii;
Succesiunea este imprescriptibila, ea putand fi dezbatuta oricand. In caz de nedezbatere a succesiunii in termen de doi ani de la decesul defunctului, notarul va va percepe impozitul de 1% din valaorea masei succesorale .
Ultima modificare: Duminică, 1 August 2010
luiza2008, utilizator
daca nu au trecut mai mult de 2 ani de la deces taxa de succesiune la notar este mai mica
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe succesiune primele sase luni? ursu1980 ursu1980 Buna ziua, 1.Doresc sa stiu cat ma costa succesiunea dupa mama(tatal este in viata) in primele 6 luni de la deces? 2.Cine suporta aceste taxe? Specific ca ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune lazarica18 lazarica18 au decedat ambii parinti: tata in 6iunie 2008, mama 1martie 2009, mai am un frate si doresca sa aflu in cat timp se face taxa de succesiune si cat ar costa, ... (vezi toată discuția)
Succesiune nmtcatalina nmtcatalina Tatal meu a murit in luna iulie 2009. Mostenitori suntem mama, fratele si eu. Nu vrem sa facem succesiunea. Suntem obligati prin lege? Ce se poate intampla ... (vezi toată discuția)