Mi-am depus cererea de demisie din data de 23.07.2010. Sunt angajata la firma in functia de contabila. Am mentionat in cerere ca voi respecta preavizul de 15 zile. Se considera 15 zile calendaristice sau lucratoare, in cazul in care eu am notificat ca doresc incetarea contactului de munca? In perioada cand am depus cererea lucram la o situatie pentru firma dar in afara orelor de servici, seful meu stia. Acum ma acuza ca mi-am luat datele necesare pentru intocmirea acelei situatii acasa.Lucram acasa pe calculatorul meu. Ma pune sa dau declaratie , de ce am luat datele acasa. Ce poate sa-mi faca? (stia ca lucrez la acea situatie, dar pentru ca sunt hotarata sa plec din firma, ma ameninta).
nu dati nicio declaratie, sa-si puna singur declaratie. nu recunoasteti nimic, nici verbal nici scris.
e frustrat si doreste sa va intimideze.. doar atat
daca are ceva pretentii fata de dvs sa va dea in judecata
Daca patronul afirma asa ceva,trebuie sa si dovedeasca....Nu dati nici o declaratie.Din data de la care s-a depus demisia,calculati 15 zile calendaristice,dupa care plecati.In acest preaviz aveti dreptul ,potrivit legii de a lucra 4 ore pe zi ( Codul Muncii).
Stie, ca mi-am luat datele necesare din calculator si le-am pus pe calculatorul meu(neavand laptop) si acum imi cere sa-i dau in scris cu ce scop le-am luat (crede ca le-am dus la alata firma(imi erau necesare pentru intocmirea extraselor de cont pentru clienti la 30.06.2010 si pentru intocmirea cash-flow). Nu m-am dus la alta firma.
Nu recunoasteti nimic! Ce o sa scrieti cu mana dvs si semnati aia o sa fie. Presupun ca datele le-ati luat pe un stick , si nu ati plecat cu vreo plasa sa poata avea martori.Unii angajatori devin fiare cand e vorba de obligatiile salariatilor, iar cand aud eventual de ceva drepturi ale acestora se fac ca nu aud. Am patit si eu odata asa ceva si am zis sa fiu cinstit si cu aia era sa raman.......unii nu tin cont de nimic asa ca sa v-o dovedeasca!!!!