avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate M.A.N.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate M.A.N.

Am 50 de ani . de 14 sunt in pensie de boala ( astm bronsic ) si multe altele , si detin u n act prin care pot dovedi ca am contactat boala " in timpul si din cauza indeplinirii stagiului militar " . Am fost clasat si lasat la vatra dupa 6 luni de armata , am pensie de invaliditate gr.2 , si pensie de handicap gr. 2 . IMi e din ce in ce mai greu sa ma descurc cu acesti bani ( in total 670 lei ) , si as vrea sa stiu daca exista o lege care sa-mi permita sa dau M.Ap. N. in judecata pentru a obtine o pensie , care cred eu ca mi s-ar cuveni , dupa 30 de ani de suferinta , din cauza efectuarii stagiului militar . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 20:43, 2 August 2010
Ma scuzati,dar de ce nu ati folosit acest document la pensionare?Dar in decizia de pensionare este trecut si acest diagnostic?
Nu am crezut ca imi foloseste la ceva documentul respectiv , si nu ma gandeam ca e posibil sa intentezi proces pentru asa ceva . Si a fost si ceva necunoastere a legislaturii ( si putina prostie din partea mea ! ) Si oricum atunci viata era inca de suportat . La pensionare am iesit cu 6 boli , principala fiind cea contractata in armata , adica astm bronsic . Oricum , va rog spuneti-mi daca pot face ceva in sensul obtinerii acestei pensii suplimentare
In opinia mea,este tardiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boala constatata in timpul indeplinirii serviciului militar obligatoriu KINJO 07 KINJO 07 In timpul stagiului militar octombrie 2000- oct. 2001 am fost clasat militar cu revenire dupa un an.in acest timp am fost diagnosticat tot cu o boala ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! fratele meu a fost luat în armată în 1983 și ... vioricaf vioricaf Bună ziua! Fratele meu a fost luat în armată în 1983 și după 5 luni a fost lăsat la vatră fiind declarat înapt pt serviciul militar, cu revenire peste ... (vezi toată discuția)
Imbolnavire in timpul stagiului militar Ionutz2808 Ionutz2808 Buna, sa o i-au in ordine, in anul 2000 am fost in armata obligatorie la actuala politie de frontiera in timpul armatei m-am inbolnavit si am fost clasat ... (vezi toată discuția)