avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua! Fratele meu a fost luat în armată în ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua! Fratele meu a fost luat în armată în 1983 și ...

Bună ziua! Fratele meu a fost luat în armată în 1983 și după 5 luni a fost lăsat la vatră fiind declarat înapt pt serviciul militar, cu revenire peste 1an. În certificatul medical scrie clar că a contractat boala în timpul și dim cauza îndeplinirii obligațiilor militare. După 1 an și jumătate l-au luat iar în armată și și-a executat restul de stagiu militar. Ideea este că i-au furat startul în viață, A pierdut mult timp aiurea, așteptând să fie luat iarăși în armată. Iar psihic nu i-a fost deloc ușor, colegii lui terminând armata, amgajându-se, iar el așteptând să fie luat din nou în armată. Întrebarea este, credeți că ar avea șanse dacă dă statul în judecată, să i se plătească daune morale?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 09:40, 14 Iunie 2022
Stimata @vioricaf , de unde-pana-unde i-ar fi fost furat fratelui dvs. “ startul in viata “ ? Putea foarte bine sa se angajeze in acea perioada de un an si jumatate , nu avea decat sa mearga la “ fortele de munca “ si ar fi primit o repartitie la o “ intreprindere socialista “ . Ba chiar ar fi fost obligat sa o faca , Codul muncii din acea perioada ( legea 10/1973 ) interzicea “ parazitismul social “ . Stia din documentele medicale ca nu va fi rechemat cel putin un an , deci putea munci , doar ca a ales sa nu o faca ... Ce s-a intamplat fratelui dvs. e copie la indigo cu ce i s-a intamplat fratelui meu , doar ca mai devreme cu 2-3 ani : dupa cateva luni de la incorporare s-a imbolnavit de hepatita , in documentele medicale figureaza la fel - in timpul si din cauza .... A fost spitalizat , la iesirea din spital a fost declarat inapt pentru serviciul militar pentru 1 an , deci s-a intors acasa . Dupa convalescenta s-a angajat , cand a fost convocat sa-si completeze stagiul militar si-a suspendat contractul de munca si s-a conformat . La lasarea la vatra , s-a intors la locul de munca .Nici un fel de suferinta psihica ... Fratele dvs. putea foarte bine sa se “ lanseze “ in viata , doar sa fi vrut ...
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2022
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati o persoana cu handicap - poate da in judecata statul sau ministerul apararii nationale? cornaca cornaca Subiect: Pot da in judecata statul sau Ministerul Apararii Nationale? Scriu in numele si pentru un bonlav Psihic .Poate cineva stie ce se poate face ... (vezi toată discuția)
Poate obtine pensie de invaliditate ? doderosandro doderosandro Cu deosebita stima va rog daca aveti un pic de timp liber. am un frate bonlav Speta: In anul 1981 Florin a fost chemat la recrutare pentru a fii incorporat ... (vezi toată discuția)
Pierdere capacitate de munca pe timpul satisfacerii serviciului militar obligatoriu anul 1982 doderosandro doderosandro Subiect Sia pierdut capacitatea de munca pe timpul satisfacerii stagiului militar obligatoriu- ca militar in termen in anul 1982 Mesaj Sia pierdut ... (vezi toată discuția)