avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutati o persoana cu handicap - poate da in judecata ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutati o persoana cu handicap - poate da in judecata statul sau Ministerul Apararii Nationale?

Subiect: Pot da in judecata statul sau Ministerul Apararii Nationale?
Scriu in numele si pentru un bonlav Psihic .Poate cineva stie ce se poate face ?
ATENTIE VA ROG
-Un tanar a fost luat in armata in anul 1983. La recrutare comisiile au stabilit ca este ,,APT,, pentru satisfacerea serviciului militar. Asadar in anul 1983 a fost incorporat. A mers la unitatea militara - a depus juramantul militar -Dupa 3 luni de zile, Din cauza stresului a unor batai primite -cit si a altor factori de natura familiara. Acest tinar , afost internat in Spitalul Militar Central din Bucuresti. Diagnosticat cu ( Psihopatie Polimarfa Grava ) Cu decompensari frecvente. A fost clasat Lasat la vatra -imediat. ( INAPT SERVICIUL MILITAR CU SCOATERE DIN EVIDENTA ) Din anul 1982 acesta nu a muncit-nici pe vremea lui nea Nicu -Mergea sa se angajeze si nimeni nu il primea-Sau daca-l primea dupa 40- 50 zile i se desfacea contractul de munca. Nu a muncit nu are carte de munca- Are in schimb un CERTIFICAT PERSOANA CU HANDICAP ACCENTUAT .Primeste un ajutor de handicap, de la primaria sect,2,Bucuresti.- Are certificatul permanent.
Mentiune : L-am ajutat sasi scoata Actele medicale de la M.AP.N. In toate actele scrie ca :La recrutare a fost APT Medical -- La incorporare APT Medical .Dupa 100 zile de la incorporare INAPT- Cu scoaterea din evidenta militara. In certificatul medical Dat de medicii Spitalului militar central Bucuresti - Se scrie: BOALA A FOST CONSTATATA pe timpul serviciului militar - Asta insemnind ca: Acesta a fost bonlav dinaintea recrutarii si incorporarii. A incercat sa dea M.AP.N in judecata. Pentru ai raspunde daca a fost lut bonlav sau sanatos in armata Romana. De 2 ori instantele de judecata au respins actiunile acestuia,pe Motiv ca :NU SUNT INTEMEIATE. - Inca odata scriu Acest bonlav -Nu a mai lucrat niciodata. Boala pe care acapatat-o sa agravat cu nenumarate internari la spitalul Gheorhge Marinescu actual Obreja.Ce am uitat sa scriu este ca: Inaite de a fi luat in armata a terminat o scoala profesionala de strungari - lacatusi. A lucrat 1 an de zile, a plecat in armata om si sa intors bonlav irecuperabil. INTREBARE CATRE DOMNIILE VOASTRE ? Poate da statul in judecata pentru obtinereunei pensii ? Poate da M.AP.N In judecata pentru ca a plecat sanatos si sa intors irecuperabil. Se poate face ceva in tara asta ? Poate cere despagubiri ? Acesta sta mai mult prin spitalele de boli nervoase.- Are sanse vrodata ? Pensie medicala nu primeste ca nu are vechime. Traieste de pe o zi pe alta cu 234 ron/ luna. Stie cineva ce se poate face ? puteti da un sfat ?
Ma multumesc

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
?
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 09:44, 5 Martie 2011
Este o situatie disperata ca multe,multe altele in zilele astea
Avand in vedere autoritatile implicate,slabe sanse sa obtina solutie favorabila
Precizati ca inainte de armata a lucrat 1 an ca strugar;are incheiate forme legale de munca,poate demonstra acea perioada?
Poate da statul in judecata, va fi probabil un proces lung, fara a se putea stii care va fi rezultatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate obtine pensie de invaliditate ? doderosandro doderosandro Cu deosebita stima va rog daca aveti un pic de timp liber. am un frate bonlav Speta: In anul 1981 Florin a fost chemat la recrutare pentru a fii incorporat ... (vezi toată discuția)
De cand se constata invaliditatea,,, data ivirii invaliditatii ? 1984 sau 2013 ? ContSters290057 ContSters290057 Am o cunostiinta care este suferinda de o boala psihica din anul 1984. Boala a fost descoperita pe cand isi satisfacea serviciu militar obligatoriu. In anul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! fratele meu a fost luat în armată în 1983 și ... vioricaf vioricaf Bună ziua! Fratele meu a fost luat în armată în 1983 și după 5 luni a fost lăsat la vatră fiind declarat înapt pt serviciul militar, cu revenire peste ... (vezi toată discuția)