avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rezolvare conflict
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rezolvare conflict

Buna seara!

As dori sa stiu cum este considerata din punct de vedere legal urmatoarea notiune. Locuiesc impreuna cu sotul meu si copilul nostru in imobilul parintilor mei. In urma neintelegerilor am apleat la bunul simt al sotului meu cerandu-i sa paraseasca imobilul. Din cauza refuzului acestuia am hotarat sa schimb yala, accesul in casa fiind imposibil. In cazul unui divort cum se poate rasfrange aceasta actiune asupra mea.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:54, 3 August 2010
da...are mutatie la apartament
Pe cale legala sotul dvs. poate fi evacuat din locuinta numai in baza unei hotarari definitive si irevocabile de evacuare hotarare obtinuta in urma promovarii unei actiuni in evacuare de catre parintii dvs.in calitate de proprietari ai imobilului.
Avand in vedere ca sotul dvs. are mutatie in acel imobil si o astfel de hotarare nu exista, el poate formula o plangere penala in baza art.320 al.1 c.pen. -tulburarea folosintei locuintei.:sorry:
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Vreau sa stiu concret cum il pot da afara pe acest individ pe care legala, pot intenta proces de divort sau cum?
Actiune de divort si actiune in evacuare formulata de catre parintii dvs. in calitate de reclamanti asa cum v-am aratat mai sus si obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile in acest sens.;)
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Si pana la pronuntarea divortului trebuie sa-i tolerez comportamentul. Am un copil mic de 2 luni, iar acesta are nevoie de liniste...#-o

Alte discuții în legătură

Existã vreun artificiu pentru evitarea procesului de partaj Cristian Marian Cristian Marian Există sentință definitivă de divorț. Copilul mi-a fost încredințat mie. Eu și copilul stăm în chirie, fosta soție în ... (vezi toată discuția)
Evacuare sot neproprietar Trifan Bogdan Trifan Bogdan Cum trebuie procedat pentru evacuarea sotului nepropriate in caz de divort? O doamna a introdus cerere de divort si pe langa desfacerea casatoriei doreste ca ... (vezi toată discuția)
Nu vrea sa plece din casa lionut lionut Buna ziua, sunt divortat de sotie de mai bine de o luna, iar aceasta nu vrea sa plece din casa. Divortul a fost facut la notar, unde s-a specificat ca ea se ... (vezi toată discuția)