avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... caut avocat care sa accepte onorariu de succes intr-o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

caut avocat care sa accepte onorariu de succes intr-o problema de reziliere contract de inchiriere

Problema mea am expus-o pe forum la www.avocatnet.ro/content/for...

Ar mai fi cateva aspecte care nu le-am pus , ca si-asa a fost prea lunga intrebarea.

Onorariul ar consta din faptul ca in contractul meu de inchiriere scrie la art 13 al 5 : "Daca chiriasul nu plateste chiria sau orice alta suma de bani datorata prezentului locator , locatorul trebuie sa ii anunte inscris neplata.
(am facut-o)
Daca chiriasul nu plateste prezentului locator in termen de 15 zile de la primirea notificarii , atunci prezentul locator poate considera aceasta o incalcare a contractului de inchiriere.
Daca chiriasul incalca contractul de inchiriere , prezentul locator poate sa puna capat contractului de inchiriere si sa reintre in posesia spatiului.Chiriasul va plati locatorului o suma egala cu balanta chiriei pentru restul termenului de durata a contractului de inchiriere.

Cum pana la finele contractului sunt mai mult de 12 luni , ar rezulta minim 1500 euro care vor face obiectul onorariului de succes. Se mai pot adauga ceva daune morale , fiindca eu am avut lumina oprita din cauza chiriasilor , si nu am putut face investitie in apartament.

In instanta ma prezint singura , ca sa fie mai mic efortul avocatului .

Daca vre-un avocat ambitios doreste sa ma ajute.... , doar sa aibe un cabinet in Bucuresti, as fi foarte recunoscatoare.

Cu stima , Rodica Burlacu , jazz333uk@yahoo.co.uk
Cel mai recent răspuns: Doncean , utilizator 05:18, 26 Septembrie 2010
este ilegal sa va perceapa cineva onorariu de succes fara un onorariu fix la semnarea contractului. onorariul de succes este o clauza aparte si este platibil clar numai in cazul succesului iar in cazul insuccesului, dupa cum puneti dvs problema, inseamna ca avocatul sa va fie alaturi in proces pe gratis???
in concluzie, nu cred ca veti gasi un avocat care sa nu perceapa si un anumit onorariu de inceput, in afara de cel de succes. sunt multi care nici nu percep un onorariu de succes.
Si daca va prezentati singura, ce doriti de la avocat?
Sa va redacteze cererea de chemare in judecata? gasiti un avocat pe care sa il platiti numai pt asta.

In rest, nimeni nu va fi de acord cu ce oferiti. Riscul de a pierde/castiga un proces este al dvs., nu al avocatului.
Nu cred ca m-am facut inteleasa .
Doresc avocat pe speta mea , platesc indrumarile "tehnice" , redactarea de acte , si fac contract cu dl/d-na avocat pentru un onorariu de succes (dupa mine ar fiintre 1500-2000 de euro )
Nu doresc avocat pledant deoarece asa cred eu ca voi avea o imagine maibuna in fata instantei.
Pentru consultatie si redactare acte , platesc
Da , omorariu fix pentru consultanta si redactare acte + onorariu de succes (cedez catre avocat tot ce poate obtine avocatul ca daune in spiritul contractului , eventual si morale)

Alte discuții în legătură

Onorarii avocat bvlucretiu bvlucretiu Bună! Aş dori să ştiu care sunt etapele onorariilor pentru avocat? Există un onorariu pentru întâmpinare la un proces, şi un alt onorariu pentru ... (vezi toată discuția)
Interpretare clauza contract inchiriere (pact comisoriu) mata2 mata2 Am un contract de inchiriere cu o Societate Comerciala . La art.13 alin 3 si 4 se stipuleaza asa : \"Daca chiriasul nu plateste chiria sau orice alta ... (vezi toată discuția)
Se poate recupera onorariu?? giovany_m19 giovany_m19 buna ziua va rog a ma ajuta intro problema,se poate recupera un onorariu dat la avocat pentru reprezentare intr-un proces de divort deoarece ne am impacat si ... (vezi toată discuția)