buna ziua va rog a ma ajuta intro problema,se poate recupera un onorariu dat la avocat pentru reprezentare intr-un proces de divort deoarece ne am impacat si am decis sa nu ne mai prezentam la proces.Cum si ce ar trebui sa fac si daca se poate recupera acel onorariu.va multumesc
:frantic:
Depinde si de volumul de munca depus de catre avocatul angajat,daca a apucat sa lucreze in dosarul dvs,a redactat ceva,a studiat legislatie,doctrina ,jurisprudenta pt cauza dvs etc.
Din moment ce avocatul a prestat serviciul avocatial nu se poate restitui onorariul de avocat.
Eu in general lucrez pe redactare mai intai si de abia apoi iau restul de bani ca asa consider corect.
Dar, conteaza foarte mult si cat ati platit la avocat pentru divort in totaliatea sa pentru ca avocatii care iau bani pe tot procesul de fel nu iau multi bani pe divort.
Pe viitor daca mai deschideti un proces incercati sa platiti doar redactarea actiunii si apoi mai vedeti.
Cat ati platit avocatul pentru tot procesul?
Nu stiu daca veti intelege dar va mai dau un exemplu.
Se poate intampla ca avocatul sa fie platit pentru un proces divergent ( sa zicem de partaj).
Partile ajung sa se inteleaga.
Avocatul acorda asistenta juridica la termen si partile se inteleg finalizandu-se litigiul.
Deci, cazul este rezolvat prin acordul partilor.
Si la divort daca partile se impaca este vointa lor.
Avocatul nu poate invrajbi partile sa divorteze cu orice chip doar ca a fost platit sa ii divorteze...
Nu stiu daca ati inteles...
La notar daca mergeti sa divortati platiti banii si daca va impacati nu ii mai recuperati.
Buna seara sa platit onorariu de 1500 de lei si as vrea sa stiu daca se poate recupera onorariu sau macar o parte.Am inteles ce mi-ati scris ca daca dai banii nu ii mai vezi (ca si cum ce papa lupu....)dar eu cred ca era normal sa-i ceara banii doar pe consultanta juridica si redactare asa cred ca era normal si apoi restu pe parcurs....dar avocata ia ia cerut sotiei mele 1500 lei ca ea afost ceea care a intentat divort.Ce ar trebui sa fac si daca pot face ceva.Va multumesc
Unul dintre motivele pentru care se solicita onorariul in avans este si acela de a te proteja de reaua credinta a clientilor care atunci cand se vad cu problemele rezolvate se gandesc la principiul cand se castiga ,castiga clientul si cand se pierde,pierde avocatul.Va pot spune ca onorariul solicitat este unul decent ,poate avocatul respectiv a avut in vedere solicitarea unei sume mai mici pt plata integrala etc.Cu tot respectul pt dvs cum doriti sa apreciati dvs munca avocatului,cum masurati valoarea muncii depuse ?Poate colegul respectiv a studiat suplimentar .,poate a fost la biblioteca sau a cautat pe net ore intregi jurisprudenta similara.Si un zugrav daca chemati sa va renoveze ,isi pretuia munca la o anumita valoare!Daca colegul respectiv v-ar spune ca partea cea mai grea a fost aceea de conceptie,redactare si ca va restituie 300 de ron ati fi multumit?Sfatul meu este sa aveti o discutie si sa incercati amiabil rezolvarea situatiei alte sanse nu prea sunt.Tb sa va ganditi si la aspectul ca poate pt suma primita a fost platit impozit,cas,taxa barou etc.
Onorariu avocat
Acesol
Vroiam sa stiu si eu daca contractul cu avocatul si respectivul onarariu are termen de valabilitate?
Am angajat un avocat pentru procesul de divorț si partaj ... (vezi toată discuția)