avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot scoate copil de 17 ani din tara fara consimtamant?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot scoate copil de 17 ani din tara fara consimtamant?

Buna ziua ! Sunt divortat, mi s-a incredintat mie spre crestere fata care acum are 17 ani si doream sa stiu daca putem pleca in concediu in Bulgaria fara sa mai fie nevoie de consimtamantul mamei care oricum nu prea tine legatura cu fata. Ii trimite doar 100 de lei pe luna si o cauta cam la 1-2 luni sa o vada 5 minute. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: razvan38 , utilizator 22:20, 1 August 2010
Da, puteti iesi din tara fara consimtamantul mamei.
Aveti nevoie la iesirea din tara de hotararea prin care v-a fost incredintat minorul, legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila.
Ultima modificare: Duminică, 1 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Da puteti pleca, fara consimtamantul mamei, atat vreme cat fiica v-a fost incredintata dvs.Sa aveti la dvs. hotararea in original(legalizata)
puteti parasi tara, sa aveti la dvs hotararea in original, legalizata!
Va multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec vara asta in vacanta prin europa cu fetita mea danutlucian13 danutlucian13 vreau in vara asta sa plec in vacanta prin europa cu fetita mea,eu sunt divortat legal de sotie iar fetita mi-a fost incredintata mie la divort de instanta cu ... (vezi toată discuția)
Week-end cu copilul ?! Pop Cristina Pop Cristina fiind divortata cu acte in regula, cu o fetita de 7 ani...pot iesi din tara(Bulgaria) cu ea, fara aprobarea tatalui? custodia este castigata de mine. (vezi toată discuția)
Divort ContSters132975 ContSters132975 poate pleca in strainatate mama, dupa ce a obtinut hot de divort, impreuna cu copilul? trebuie si acordul tatalui daca fetita a fost incredintata mamei? (vezi toată discuția)