avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedierea si concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedierea si concediul de odihna

daca esti concediat cu data de 10 septembrie....in perioada de peaviz poti sa iei concediul de odihna pentru a nu mai fi prezent la program 4 ore zilnic....bineinteles echivalentul preavizului...ex ai preaviz de 30 de zile si CO pe anul in curs de 15 zile poate fi luat in perioada de 30 de zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 2 August 2010
puteti sa va luati concediu pana la data concedierii
Da, se poate lua CO pe perioada preavizului . Insa daca va mai raman zile de CO, atunci zilele de CO neefectuate vor fi compensate in bani la incetarea c.i.m.
freeelis a scris:

Da, se poate lua CO pe perioada preavizului . Insa daca va mai raman zile de CO, atunci zilele de CO neefectuate vor fi compensate in bani la incetarea c.i.m.


dar daca propunerea de luare a CO, in perioada de preaviz, vine de la angajator pot refuza?
Efectuarea concediului de odihnă se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale.
Se poate refuza, insa daca refuzati sa intrati in CO trebuie sa veniti la munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia sau co libra_y2005 libra_y2005 HRISTOS A INVIAT! DORESC SA STIU DACA IN CAZUL IN CARE ITI DAI DEMISIA, CELE 15 ZILE LUCRATOARE PE CARE TREBUIE SA LE PRESTEZI DUPA DEMISIE POT SA ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu neefectutate AlexSlevin AlexSlevin Buna ziua, Este sau nu dreptul meu ca angajat sa aleg daca vreau sa fiu platit pentru zilele de concediu neefectuate in momentul in care mi se incheie ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz si concediul de odihna miha21 miha21 Sotul meu a fost concediat (motive ce nu tin de persoana salariatului )este in preaviz din data de 28.01.2015 pana in 25.02.2015 ,,angajatorul i-a adus o ... (vezi toată discuția)