avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare acte propietar casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare acte propietar casa

Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti cum este cel mai bine sa procedez. Sun casatorita de 2 ani, sotul meu a mai fost casatorit inainte si are un copil din prima casatorie. Casa in care locuim acum este pe numele mamei care doreste sa o treaca pe numele meu, cum putem face astfel incat de aceasta proprietate sa nu beneficieze decat copii mei nu si copilul sotului din prima casatorie. Casa este pe pamant, facuta de parintii mei si de mine.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluci_b , utilizator 10:03, 2 August 2010
in cazul in care sunteti singurul copil la parinti, lasati-o asa cum este si acum pe numele mamei dvs, iar cand nu o sa mai fie atunci veti primi o moștenire, care nu intra in categoria bunurilor comune.
Daca copilul dvs este major puteti sa ii faceti un contract de vanzare cumparere, bunica-nepotii ( copii dvs) cu clauza de uzu fruct pe perioada vietii..
Buna ziua !
Mama dvs. sa faca acte direct pe numele copiilor dvs. , cred ca este cea mai una solutie .
dar daca copilul este minor de ce nu se poate realiza aceasta vanzare?
de ce sa mai cheltuiti bani inutil?atata timp cat parintii dvs va au doar pe dvs si nu mai au alti copii e totul ok.dupa moartea lor -a ambilor- o primiti mostenire, e ca si a dvs.
mai am un frate, copilul meu este minor, dorinta mea este sa treaca casa pe numele meu astfel incat nici tata nici nimeni altcineva sa nu aiba pretentie la casa mea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire in privinta contractului de vanzare-cumparare si a actului de donatie maria_miralena maria_miralena Buna ziua, X este vaduva si are 2 copii: o fata si un baiat. Baiatul este divortat, nu are copii si este cetatean al altei tari, renuntand la cetatenia ... (vezi toată discuția)
Doresc un raspuns concret la acest subiect dodorel62 dodorel62 Am fost casatorit si acum am divortat,iar in urma castoriei a rezulta un baiat care acum are 18 ani. Inainte de a deceda parintii mei atat mie cat si fostei ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)