Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti cum este cel mai bine sa procedez. Sun casatorita de 2 ani, sotul meu a mai fost casatorit inainte si are un copil din prima casatorie. Casa in care locuim acum este pe numele mamei care doreste sa o treaca pe numele meu, cum putem face astfel incat de aceasta proprietate sa nu beneficieze decat copii mei nu si copilul sotului din prima casatorie. Casa este pe pamant, facuta de parintii mei si de mine.
Multumesc
in cazul in care sunteti singurul copil la parinti, lasati-o asa cum este si acum pe numele mamei dvs, iar cand nu o sa mai fie atunci veti primi o moștenire, care nu intra in categoria bunurilor comune.
Daca copilul dvs este major puteti sa ii faceti un contract de vanzare cumparere, bunica-nepotii ( copii dvs) cu clauza de uzu fruct pe perioada vietii..
de ce sa mai cheltuiti bani inutil?atata timp cat parintii dvs va au doar pe dvs si nu mai au alti copii e totul ok.dupa moartea lor -a ambilor- o primiti mostenire, e ca si a dvs.
mai am un frate, copilul meu este minor, dorinta mea este sa treaca casa pe numele meu astfel incat nici tata nici nimeni altcineva sa nu aiba pretentie la casa mea