avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

am o intrebare vis-a-vis de executarea silita si anume porpirea veniturilor salariale: eu am venitul minim pe economie pt studii superioare,(1200 lei brut ) si din cauza unui contract investit cu formula executorie, executorul vrea sa imi popreasca veniturile salariale eu stiu ca se ppate opri max 25% din venitul net. vreau sa stiu daca exista vreo lege care ma poate ajuta sa nu mi se opreasca acesti bani, sau macar sa se opreasca mai putini, avand in vedere ca ei sunt singura care are venit in familie ( sotul si copilul sunt in intretinerea mea)?
va rog mult sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 09:37, 2 August 2010
Buna ziua !
Iata prevederile legale in materie :
Art. 409 Cod de Prodedura Civila prevede urmatoarele :
“Salariile si alte venituri periodice din munca, pensile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite :
b) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice datorii “ .
Conform art. 273 alin. 2 din Codul Muncii “ratele nu pot fi mai mari de 1 / 3 din salariul net, fara a putea depasi impreuna cu celelalte retineri pe care le-ar avea cel in cauza, jumatate din salariul respectiv” .[/u
Bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprire pe salariu andr33apn andr33apn Buna ziua, Am primit o adresa de instiintare a propririi pentru un angajat al nostru, emisa de un executor judecatoresc, dar care are ca titlu executoriu un ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu bogobogobogo bogobogobogo Buna ziua Am avut mai multe credite bancare ce nu le-am putut achita la timp si am ajuns in situatia executari silite ,mai precis mi s-au pus mai multe ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu iuliana moraru iuliana moraru Buna ziua! Am facut mai multe credite pentru nevoi personale, fara garantii si am deja puse doua propriri pe salariu in cuantum de 400 lei. Salariul meu este ... (vezi toată discuția)