avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salariu

Buna ziua

Am avut mai multe credite bancare ce nu le-am putut achita la timp si am ajuns in situatia executari silite ,mai precis mi s-au pus mai multe popriri pe salariu.
Problema este ca in momentul de fata absolut tot salariul meu se duce catre aceste popriri.

1. Este legal acest lucru?
2. Pot face ceva pentru a incasa macar o parte din salar.
3. Mai precis ce ar trebui sa fac ?

Multumesc
Buna ziua !
Art. 409 Cod de Prodedura Civila prevede urmatoarele :
“Salariile si alte venituri periodice din munca, pensile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite :
b) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice datorii “ .
Conform art. 273 alin. 2 din Codul Muncii “ratele nu pot fi mai mari de 1 / 3 din salariul net, fara a putea depasi impreuna cu celelalte retineri pe care le-ar avea cel in cauza, jumatate din salariul respectiv” .
Avand in vedere prevederile legale trebuie notificate unitatile creditoare pt a se conforma prevederilor legale . Daca retinerile sunt efectuate de unitatea la care sunteti angajat notificati-o si pe aceasta .
Salariile şi alte venituri periodice realizate din muncă ce sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă pot fi urmărite până la 1/3 din venitul lunar net.
Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
Formulati o contestatie la executare si aratati cuantumul legal in care se pot efectua popririle.
multumesc inca odata pentru raspuns
Mai precis inteleg ca trebuie sa trimit cate o notificare catre fiecare societate.
Ar trebui sa le solicit sa injumatateasca suma popriri dat fiind faptul ca salariul e blocat in totalitate si sa le si trimit o copie dupa fluturas ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprire pe salariu andr33apn andr33apn Buna ziua, Am primit o adresa de instiintare a propririi pentru un angajat al nostru, emisa de un executor judecatoresc, dar care are ca titlu executoriu un ... (vezi toată discuția)
Executare silita gabrielahanganu gabrielahanganu am o intrebare vis-a-vis de executarea silita si anume porpirea veniturilor salariale: eu am venitul minim pe economie pt studii superioare,(1200 lei brut ) si ... (vezi toată discuția)
Poprire pe venit tigris47 tigris47 As dori sa stiu cat la suta din venitul unui debitor, poate fi executat in conditiile legii, prin procedura popririi la sursa? (respectiv, cat din salariul ... (vezi toată discuția)