avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vreau sa vanda firma cu datorii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vreau sa vanda firma cu datorii

Ce pot sa fac sa fie totul legal si sa ma scap de datorii care nu sunt mari in jur de 10.000 lei doar catre furnizori.am ajuns in imposibilitatea de a mai putea plati, mentionez ca nu am eliberat nici un instrument de plata.Cum ar trebui sa vand firma
si sa ma scap de raspundere? va rog ajutati-ma .multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:55, 17 August 2010
Trebuie sa gasesti un cumparator inatai;
Se face un ctr de cesiune de parti sociale care se publica in monitorul oficial iar in termen de 30 de zile creditorii sau alte persoane interesate pot face opozitie la cesiune(vanzare)
S-a schimbat legislatia nu mai este ca inainte;
Cel mai bine este sa o introduci in faliment( in procedura simplificata) dar trebuie ca cel putin 30 de zile sa nu mai faci nici o plata si nici sa nu ai incasari etc...
Vb cu un avocat
Buna ziua,
Important este ca sa nu aveti datorii la stat, deoarece nu se poate sa cesionati inainte de cesiune.
Cesiunea de parti sociale sa modificat in sensul in care dupa ce ati depus actele la registrul comertului orice persoana poate sa faca opozitie in termen de 30 de zile.
De raspundere nu scapati. In calitatea dvs de administrator daca se constata ca ati incalcat legea atat timp cat erati administrator rapsundeti pentru faptele dvs.
Succes,
~ Conținut șters la cerere ~
al.gollent a scris:

Ce pot sa fac sa fie totul legal si sa ma scap de datorii care nu sunt mari in jur de 10.000 lei doar catre furnizori.am ajuns in imposibilitatea de a mai putea plati, mentionez ca nu am eliberat nici un instrument de plata.Cum ar trebui sa vand firma
si sa ma scap de raspundere? va rog ajutati-ma .multumesc

Daca ati fost de buna-credinta nu veti raspunde personal.
Insa, va fi deranj mare daca se deschide procedura insolventei...
Incercati sa consultati un avocat pentru a intelege toate aspectele si pentru ca acesta sa inteleaga tot ce ati facut.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatul care se retrage din firma "scapa" de datorii ? ionescu gabriela ionescu gabriela Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema : Sunt asociat unic si administrator in firma X. Firma are o datorie la stat de 13000 ron ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma cu datorii la terti office-gw@yahoo.com office-gw@yahoo.com Am cesionat firma care avea datorii la terti, in contractul de cesiune se specifica ca noul asociat (unic) preia datoriile si se obliga sa le plateasca. Va rog ... (vezi toată discuția)
Cesionarea actiunilor unei firme cristian69 cristian69 ce proceduri se pot face pentru cestionarea actiunilor unei firme si costuri suint necesare . se fac la un birou notrial sau la registru comertului (vezi toată discuția)