Obiectul unui contract de mandat il constituie mandatarea de catre mandant a mandatarului conform art. 1535 Cod Civil in vederea recuperarii debitului conform tabelului din Anexa 1 la prezentul contract de mandat.
[2] Iar prin derogare de la dispozitiile art. 1534 Cod Civil mandantul se obliga sa plateasca mandatarului un onorariu conform anexei I la acest contract.
La art 13 din contract se mentioneaza ca Daca mandantul doreste incetarea acestui contract, el va plati catre mandatar onorariul stabilit in Anexa 1 a contractului de mandat ,intrucat se considera ca nu a lasat libertatea de actiune mandatarului si prin aceasta a prejudiciat sansele de rezolvare , colectare /recuperare a creantei care a format obiectul acestui mandat.
Va rog, ajutati-ma cu un sfat, in vederea rezilierii acestui contract, fara a plati acel onorariu care este exorbitant, cu atat mai mult cu cat, mandatarul nu a facut nici o dovada ca ar fi intreprins pana in prezent vreo actiune in vederea recupararii debitelor; in schim, persoana juridica adica mandantul se trezeste numai cu facturi de comision de la mandatar pentru diverse chesti!
Nu vi se pare abuziv acest contract incheiat intre o persoana juridica si [imputernicit]???????????
Am vreo sansa de reziliere fara plata acelui onorariu??????????
nu acceptati nici o dfactura de comision;
Daca nu semnati de primire n-au cum sa va ceara banii chiar daca va dau in judecata;
Daca este mare taxa de reziliere ,incearca o incetare a contractului pt neindeplinirea obligatiilor;
Sau cereti in instanta rezolutiunea contractului.
Aceeasi problema o am si eu. Tot cu Urban si Asociatii. Am primit o factura proforma privind plata unui comision de 1% din suma de recuperat, procent " datorat " ca urmare a faptului ca s-a obtinut hotararea judecatoreasca prin care s-a inchis procedura de faliment si pe care trebuie sa il achit in termen de maxim de 5 zile lucratoare de la data la care obiectul contractului de mandat este indeplinit de mandatar, sub sanctiunea de daune interese moratorii si cominatorii ??? in valoare de 0,1 % pe zi de intarziere raportata la valoarea obiectului contractului conform dispoziiilor Legii nr. 469/2002.
Intr-adevar ni s-a comunicat sentinta prin care se constata inchiderea procedurii de insolventa, dar aceasta este cu drept de recurs, 10 zile de la data comunicarii
Din punctul meu de vedere nu le-as achita deocamdata nimic, pana nu imi aduc dovada ca hotararea este definitiva si irevocabila.
Dumneavoastra ce parere aveti?
Ei deja ne amenita ca se va emite factura proforma de penalitati.
Model contract
mirela07
Buna seara!
Ma poate ajuta cineva cu un model de contract de colaboare intre doua societati prin care sa se stabiliasca conditiile ce vor fi indeplinire de ... (vezi toată discuția)
Intermedieri
marius_fd
recent am deschis o firma de intermedieri si as dori sa aflu si eu care este contractul cel mai bun pentru intermediarea unei afaceri cu beneficiarul (vezi toată discuția)