avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor

As dori sa stiu daca exista o modalitate legala de a se incredinta spre crestere un minor alte familii decat cea a parintilor. Copilul are 1 an. Mama creste singura copilul si vrea sa plece in strainatate la munca fara a avea cui sa lase copilul. Este vorba de o incredinare fara a renunta la drepturile sale, cel putin pentru moment. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 06:25, 11 August 2010
Il poate lasa la cine doreste si sa-i faca o procura persoanei respective sa-i ridice alocatia daca este cazul,sa o reprezinte la medicul de familie, etc;
Sunt multi copii crescuti de bunici a caror parinti au plecat la munca in strainatate;
Persoana la care il lasa poate face cel mult o declaratie la notar ca accepta sa se ocupe de cresterea si ingrijirea copilului pe o perioada x....
Asta daca copilul este incredintat legal mamei spre crestere si educare,daca nu........ambii parinti ar trebui sa faca aceasta procura ,altfel n-are nici o valoare.
depinde daca mama are tutela copilului in urma unei hotarari de divort.
Hotararea de incredintare a copilului nu se bucura de autoritatea de lucru judecat in cea ce priveste domiciliul copilului, deoarece, oricand, in timpul minoritatii copilului, instanta judecatoreasca, la cererea unuia dintre parinti sau a copilului, daca a implinit varsta de 14 ani, poate schimba domiciliul copilului. Prin urmare , tatal copilului poate cere incredintarea copilului intrucat imprejurarile avuta in vedere la momentul pronuntarii primei hotarari, nu se mai regasesc in situatia aratata.X-(
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Mi-au fost de mare ajutor!
il poate lasa la o persoana, in general ruda cu procura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor Melania17 Melania17 Buna ziua! Ma puteti lamuri in legatura cu intelesul termenilor de custodie comuna si incredintare minor? Care este diferenta si daca au acelasi inteles!? M-am ... (vezi toată discuția)
Divort Lacramioara Constantin Lacramioara Constantin Caz: Doi soti cu copil minor , 3 ani si ceva, divorteaza, (ea a depus cerere de divort cu incredintare copil). El sustine ca nu poate sa lase copilul in grija ... (vezi toată discuția)
Vreau sa scot copilul din tara ContSters142315 ContSters142315 Buna seara!Copilul meu are 11 ani.Acum 10 ani tatal ei a plecat in strainatate si de atunci nu a mai dat nici un semn de viata.Am aflat prin telefonul fara fir ... (vezi toată discuția)