avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune pe strada - plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune pe strada - plangere penala

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea unei probleme. In cursul zilei de ieri 01.08 am fost agresati (eu si prietenul meu) de un individ, norocul a facut ca in preajma sa se afle un echipaj al politiei comunitare care a si intervenit. Individ a fost dus la sectia de politie am depus o plangere penala impotriva lui si i s-a intocmit proces verbal cu o amenda de 700 lei ulterior fiind chemata mama acestuia sa-l ia de la sectie (chiar daca nu este minor). Dupa-amiaza m-au anuntat parintii mei ca mama acestuia este la usa plangand, cerandu-si scuze in numele lui, invocand probleme medicale ale acestuia si rugandu-ma sa o sun.
Cum credeti ca ar trebuii sa rezolv aceasta problema pt. ca parintii mei sunt foarte speriati, eu una a-si merge pana la capat insa imi este teama pt. ei ?
De unde putea sa afle adresa mea, de pe procesul verbal, nu ar trebui sa fie confidentiale aceste date ?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 16:49, 2 August 2010
Este posibil ca agresorul sa sufere de anuminte tulburari psihice, situatie care trebuie dovedita cu acte medicale .Daca este asa, el nu poate fi trasd la raspundere penala. Faptul ca a fost chemata mama acestuia, elnefiind minor, este un indiciu al lopsei de discarnamant al agresorului.
Ar fi necesare cite raspunsuri la intrebarile :
-Ce urmari a avut agresiunea suferita de Dv. si prietenul Dv.?
-Ce fel de probleme medicale a invocat mama agresorului ?
-Aceasta va poate oferi garantii asupra imprejurarii ca pe viitor asemenea fapte nu se vor mai repeta ?
Din fericire nu au fost urmari fizice pt. ca ne-am ferit la timp si in preajma s-au aflat cei de la politia comunitara care au intervenit.
Nu ne-a spus ce probleme medicale ar avea si nici nu a adus un document care sa sustina acest lucru.
Probabil ca nu poate oferi nici o garantie.
Ceea ce ma intriga cel mai mult este de unde a aflat adresa mea, este normal sa se intample asa ceva astfel incat sa fiu intimidata si cel mai probabil sa-mi retrag plangerea ?
Cei de la politie spun ca vor "cerceta" sa afle cine a oferit informatia.
mai bine il iertati.
Probabil ca aceasta o sa fie si urmarea pt. ca Politia Romana nu iti poate oferi nici un mijloc de protectie impotriva acestor indivizi, odata nu te pot proteja in strada si a doua oara nici cand incerci sa face ceva pe cale procedurala. Asta e: traim in Romania...

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica md3v md3v In data de 28.12.2014 ma situam intr-un club. Intorcandu-ma la masa unde ma aflam cu prietenii dinspre bar, un individ a turnat bautura pe spatele meu. M-am ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu vatamare corporala aniella26 aniella26 bună ziua,va rog din suflet să mă ajutați cu un sfat.Săptămâna trecută bunica mea a fost batută pe drum cu picioarele,cu o bâtă ,ba chiar a fost ... (vezi toată discuția)
Agresare fizica a unui minor Petraru_Irina Petraru_Irina Buna seara , Nepotul meu in varsta de 13 ani se afla intr-una din zile insotit de colegi de clasa in apropierea unui bar .Din acesta bar a iesit un domn in ... (vezi toată discuția)