avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Descarcare de gestiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Descarcare de gestiune

Am o problema.Cum se face descarcarea de gestiune , avand un stoc de 30000 ron? Nu mai am nici o alta suma.Ma puteti ajuta?Se poate face asta?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 10:46, 26 Iulie 2011
suteual a scris:

607 - 371

si adaosul comercial la livrare ? de exemplu achizitionez cereale cu un pret diferit pentru fiecare furnizor si o livrez la pret de contract diferit pt fiecare client cum se inregistreaza corect ?
Ordin 3055:
art 161 alin 1:
La iesirea din gestiune a stocurilor si altor active fungibile, acestea se
evalueaza si înregistreaza în contabilitate prin aplicarea uneia din urmatoarele metode:
a) metoda primul intrat - primul iesit - FIFO;
b) metoda costului mediu ponderat - CMP;
c) metoda ultimul intrat - primul iesit - LIFO.
art 164 alin 1:
Contabilitatea stocurilor se tine cantitativ si valoric sau numai valoric prin folosirea inventarului permanent sau inventarului intermitent.

Descarcarea de gestiune difera in functie de modalitatea de organizare a acesteia si de tipul de activitate desfasurata: productie, comert cu ridicata, comert cu amanuntul.

Exemplul de mai sus cu cerealele: este comert cu ridicata, evidenta este cantitativ valorica. Desc de gestiune se poate face prin toate cele 3 metode: fifo, cmp, lifo.
In cazul evidentei cantitativ valorice nu se evidentiaza distinct adaosul comercial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitatea marfurilor alina.morutan alina.morutan La o soc com la care acelasi produs se vinde cu diferite ad com care este documentul justificativ care trebuie intocmit pentru a scadea mf de pe stoc la ... (vezi toată discuția)
Metoda cantitativ valorica comert cu amanuntul AncaUrda AncaUrda Este corect daca am utilizat metoda de evidenta a stocurilor cantitativ - valorica intr-o unitate de alimentatie publica - comert cu amanuntul, utilizand ... (vezi toată discuția)
Contabilizare vanzare cereale ramona chisalita ramona chisalita Buna ziua. In cazul in care s-au cantarit 12000 kg grau, dar pe factura apar doar 11000 kg (de exemplu), diferenta reprezentad corpuri straine, cum descarc ... (vezi toată discuția)