avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea succesiunei.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea succesiunei.

Bunica mea a decedat in anul 2004 si bunicul ,Au ramas mostenitori fiind 2 copii ai bunici mele,si 3 nepoti pentru ca ceilalti 2 copii ai bunici a decedat unul fiind tatal meu divortat de 20 ani de mama mea,iar ceilalti 2 veri fiind copii unui dintre copii bunicii si el decedat,Acum daca tatal meu fiind el mai mic dintre copii a ramas in casa batrineasca a bunicii si cum era inainte cinei mai mic ramine in casa,daca tatal meu a decedat am ramas eu,Acum sa hotarit cei 2 copii ai bunici sami dea cu acte binenteles si nepotii ceilalti ,am mers la notariat sa desbatut succesiune ca toti mostenitori bunici sa ramina straini fata de mostenire,Acum am ramas eu singur mostenitor,Iar intrebarea mea este acum,Mai sint valabile chitantele de la notariat dupa 5 ani adica semnaturile lor ,au cumva o scadenta pentru ca eu nu am facut nici acum actele de mostenitor am ramas doar cu semnaturile lor de la notariat precum ca ei nu au nevoie de acea locuinta,Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:53, 2 August 2010
da, sunt valabile.. bafta
v-ati inscris la circa financiara ca unic proprietar? platiti impozitul pt imobil? da, declaratiile lor notariale sunt valabile.
Intelegem ca s-au dat doar declaratiile de renuntare dar nu ati dezbatut succesiunea, adica nu aveti certificatul de mostenitor, probabil din lipsa de bani.
Nu e nici o problema, puteti obtine certificatul oricand, doar ca au trecut mai mult de 2 ani de la deschiderea succesiunii ( data decesului ) si veti plati impozit.
Cu certificatul de mostenitor mergeti si inregistrati-va pe rolul fiscal.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa scaderea termenului legale. baracescumihai baracescumihai Locuiesc in casa bunicilor care au decedat de mult .S-a facut succesiunea dupa decesul bunicului ,in urma careia au ramas mostenitori bunica ,tatal meu si inca ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa bunici anabella27 anabella27 Buna ziua. Bunicul meu a decedat acum 33 de ani. Mostenitori au ramas tatal Meu Si fratele sau Si bunica . Acum 7 ani tatal Meu a decedat iar la 6 luni ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat pentru o mostenire ContSters189760 ContSters189760 Bunici mei au avut doua fete, una dintre ele (mama mea) a locuit cu ei de cand ma stiu (fiind divortata de tatal meu) iar eu si fratele meu am crescut cu ei ... (vezi toată discuția)