avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... acordare spor de vechime
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

acordare spor de vechime

buna ziua, lucrez de 2 ani intr-o institutie publica, mai exact primarie de comuna. Inainte de angajare la primarie am lucrat o perioada intr-un stat membru UE, cu carte de munca. Acum mi-am adus actele, respectiv vechimea din tara respectiva, am tradus o, am legalizat-o si am prezentat-o la secretariat in vederea recalcularii sporului de vechime. Am fost refuzata atat de secretariat cat si de compartimentul de contabilitate, spunand ca nu au prevazute sume in buget pt acordarea sporului respectiv. Ce pot face pt a-i determina sa-mi dea acest spor?? Stiu sigur ca am dreptul legal la el , pt ca m-am documentat din legislatia europeana. va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: nixon19 , utilizator 19:16, 2 August 2010
Buna ziua !
Daca institutia nu va acorda sporul de vechime nu va ramane decat sa actionati in instanta institutia pt acordarea sporului de vechime aferent ...
sporul de vechime este acordat prin lege nu prin vointa unui primar sau a unui functionar acestia sunt obligati sa respecte legea inclusiv sa staruie in vederea crearii de surse bugetare pentru plata acestui drept salarial.

spor la lupta!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare atributii functie conducere alexandru2004 alexandru2004 In anul 1997 am absolvit Colegiul administratie locala /secretariat ( SSD) angajandu-ma la Primarie in fct. de ref. de specialitate in cadrul compartimentului ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere de tip nou la angajarea in ue angi prunaru angi prunaru Buna seara,as dori va rog sa stiu pentru angajare într-o tara UE am nevoie de certificatul de nastere tradus si legalizat.Pe cel vechi l-am pierdut si am scos ... (vezi toată discuția)
Care va fi salariul meu in 2010? serban_ana67 serban_ana67 in decembrie 2009 primeam salariu de baza de 658 lei ca functionar public intr-o primarie comunala, spor de vechime de 25%, spor dispozitiv castigat in ... (vezi toată discuția)