buna ziua, lucrez de 2 ani intr-o institutie publica, mai exact primarie de comuna. Inainte de angajare la primarie am lucrat o perioada intr-un stat membru UE, cu carte de munca. Acum mi-am adus actele, respectiv vechimea din tara respectiva, am tradus o, am legalizat-o si am prezentat-o la secretariat in vederea recalcularii sporului de vechime. Am fost refuzata atat de secretariat cat si de compartimentul de contabilitate, spunand ca nu au prevazute sume in buget pt acordarea sporului respectiv. Ce pot face pt a-i determina sa-mi dea acest spor?? Stiu sigur ca am dreptul legal la el , pt ca m-am documentat din legislatia europeana. va multumesc!!!
Buna ziua !
Daca institutia nu va acorda sporul de vechime nu va ramane decat sa actionati in instanta institutia pt acordarea sporului de vechime aferent ...
sporul de vechime este acordat prin lege nu prin vointa unui primar sau a unui functionar acestia sunt obligati sa respecte legea inclusiv sa staruie in vederea crearii de surse bugetare pentru plata acestui drept salarial.