avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Certificat de nastere de tip nou la angajarea in UE
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Certificat de nastere de tip nou la angajarea in UE

Buna seara,as dori va rog sa stiu pentru angajare într-o tara UE am nevoie de certificatul de nastere tradus si legalizat.Pe cel vechi l-am pierdut si am scos unul nou,care este deja tradus în doua limbi.Se accepta asa la angajare,dat fiind faptul ca este deja tradus în limba tarii respective,sau mai trebuie tradus?Si se mai legalizeaza sau se accepta asa fiind noul model european?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: angi prunaru , utilizator 19:41, 17 August 2013
In anumite tari se accepta actele scrise in engleza sau franceza (chiar daca ele nu sunt limbi oficiale). Mai concret puteti afla intreband la primaria de catre tineti in acea tara. Actele straine nu sunt valabile fara apostila, dar unii zic ca certificatele de nastere n-ar avea nevoie de apostila. Parerile despre asta sunt impartite, asa ca mai bine il apostilati in prealabil pentru a fi scutit de supriza ca nu va fi acceptat.
da,multumesc,aveti dreptate.Când l-am scos acum,mi s-a spus ca nu as avea nevoie de apostila,fiind deja tradus în franceza,caci în Franta am nevoie,si este legalizat sub noile legi europene,dar pentru siguranta am sa-l legalizez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostilarea documentelor adno adno Pentru casatoria in alta tara am nevoie pe hotararea de divort cu apostila iar certificatul de nastere trebuie preschimbat. -unde trebuie sa ma prezint ptr ... (vezi toată discuția)
Supralegalizare certificat de nastere cetatean marocan khadija 40 khadija 40 Bună ziua problema mea este următoarea: sunt căsătorită cu un cetățean marocan, ne-am căsătorit în Italia, acum noi vrem sa înregistrăm ... (vezi toată discuția)
Inregistrare si calatorie cu minor parinti necasatoriti Raluca_isa Raluca_isa Buna seara, Eu si partenerul meu (cetatean strain, non-UE) locuim in UK, nu suntem casatoriti si tocmai am avut primul copil. Ne-am pus de acord sa trecem ... (vezi toată discuția)