avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... apostilarea documentelor
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

apostilarea documentelor

Pentru casatoria in alta tara am nevoie pe hotararea de divort cu apostila iar certificatul de nastere trebuie preschimbat.
-unde trebuie sa ma prezint ptr apostila ?Dar ptr preschimbarea certificatului de nastere avand in vedere ca orasul natal este diferit de domiciliu actual?trebuie si ptr certificat de nastere apostila?cat dureaza aceasta procedura?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 12:54, 17 Martie 2011
Hotararea de divort va trebui tradusa in limba tarii unde doriti sa o folositi.
Cine o traduce, o legalizeaza la notar care o si apostileaza.
Certificatul de nastere de tip nou (international) este de culoare albastra si are marimea aproximativ cat a unui format A4. Acest certificat este redactat in romana, engleza si franceza.
Schimbarea certificatului de tip vechi se face gratuit de catre Biroul de evidenta al populatiei din orasul / localitatea de resedinta a solicitantului si, de obicei, documentul nou se obtine in aceeasi zi sau in ziua urmatoare. Solicitarea se poate face si prin imputernicit, mandatat cu o procura speciala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare copil in ue cristina cozariuc cristina cozariuc Buna ziua Am nascut acum 3 luni in romania. Doresc sa inregistrez copilul si in italia( tatal fiind italian). Cei din italia mi au spus ca in romania ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere de tip nou la angajarea in ue angi prunaru angi prunaru Buna seara,as dori va rog sa stiu pentru angajare într-o tara UE am nevoie de certificatul de nastere tradus si legalizat.Pe cel vechi l-am pierdut si am scos ... (vezi toată discuția)
Casatoria unui cetatean roman cu un cetatean german gaita gaita Buna ziua.Sunt cetatean roman si am fost casatorita 20 de ani cu un cetatean roman in Romania . Sunt divortata in Romania de trei ani si tot de atata timp ... (vezi toată discuția)