avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inregistrare copil in ue
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inregistrare copil in ue

Buna ziua
Am nascut acum 3 luni in romania. Doresc sa inregistrez copilul si in italia( tatal fiind italian). Cei din italia mi au spus ca in romania trebuie sa ma adresez consulatului italian ptr obtinerea unui certificat international,.... Dar am inteles ca nu se mai ocupa consulatul de acest lucru.
Deci sunt un pic confuza.#-o
Intrebarea mea este cum pot face aceasta inregistrare si unde tb sa ma adresez in romania
Cand am obtinut certificatul de nastere al copilului cei de la primaria sectorului 1 au spus ca este international.X-(
Dar nu cred ca este ceea ce am eu nevoie.
Ce este certificatul de nastere international?

Va multumesc

Certificatul de nastere de tip nou (international)

Este de culoare albastra si are marimea aproximativ cat a unui format A4. Acest certificat este redactat in romana, engleza si franceza.
Schimbarea certificatului de tip vechi se face gratuit de catre Biroul de evidenta al populatiei din orasul / localitatea de resedinta a solicitantului si, de obicei, documentul nou se obtine in aceeasi zi sau in ziua urmatoare. Solicitarea se poate face si prin imputernicit, mandatat cu o procura speciala.

Unele primarii pot percepe unele taxe - modice (6,00 lei).
Ultima modificare: Luni, 23 August 2010
Aurel Fleancu - Cabinet Individual de Avocat, Avocat
Multumesc ptr raspuns
Certificatul se redacteaza in romana, engleza si franceza ori in romana sau engleza sau franceza? Eu am un certificat asa cum l ati descris redactat in lb romana

este international sau nu?
Acolo este o enumerare.
Deci trebuie sa fie in toate cele trei limbi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostilarea documentelor adno adno Pentru casatoria in alta tara am nevoie pe hotararea de divort cu apostila iar certificatul de nastere trebuie preschimbat. -unde trebuie sa ma prezint ptr ... (vezi toată discuția)
Dobandire cetatenie italiana mihaichi mihaichi Mama mea a facut 11 ani de cand locuieste legal in Italia si doreste sa ia cetatenia italiana. Eu, in calitate de fiu major, pot dobandi la randul meu ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pentru a intra in românia cu fetița născuta in italia Gaby753 Gaby753 Ce documente i-mi sunt necesare pentru a intra in țara cu fetița născuta in Italia Menționez ca eu am pașaportul expirat si cartea de identitate ... (vezi toată discuția)