Buna ziua
Am nascut acum 3 luni in romania. Doresc sa inregistrez copilul si in italia( tatal fiind italian). Cei din italia mi au spus ca in romania trebuie sa ma adresez consulatului italian ptr obtinerea unui certificat international,.... Dar am inteles ca nu se mai ocupa consulatul de acest lucru.
Deci sunt un pic confuza.#-o
Intrebarea mea este cum pot face aceasta inregistrare si unde tb sa ma adresez in romania
Cand am obtinut certificatul de nastere al copilului cei de la primaria sectorului 1 au spus ca este international.X-(
Dar nu cred ca este ceea ce am eu nevoie.
Ce este certificatul de nastere international?
Certificatul de nastere de tip nou (international)
Este de culoare albastra si are marimea aproximativ cat a unui format A4. Acest certificat este redactat in romana, engleza si franceza.
Schimbarea certificatului de tip vechi se face gratuit de catre Biroul de evidenta al populatiei din orasul / localitatea de resedinta a solicitantului si, de obicei, documentul nou se obtine in aceeasi zi sau in ziua urmatoare. Solicitarea se poate face si prin imputernicit, mandatat cu o procura speciala.
Unele primarii pot percepe unele taxe - modice (6,00 lei).
Multumesc ptr raspuns
Certificatul se redacteaza in romana, engleza si franceza ori in romana sau engleza sau franceza? Eu am un certificat asa cum l ati descris redactat in lb romana