avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatoria unui cetatean roman cu un cetatean german
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatoria unui cetatean roman cu un cetatean german

Buna ziua.Sunt cetatean roman si am fost casatorita 20 de ani cu un cetatean roman in Romania . Sunt divortata in Romania de trei ani si tot de atata timp locuiesc si muncesc in Germania.Intrebarea mea este:ce acte imi trebuiesc pentru a ma recasatori in Germania cu un cetatean german si de unde le pot obtine?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AlexaDankloff , utilizator 09:44, 6 Iunie 2011
Ve este necesara hotararea de divort definitiva si apostilata precum si o adeverinta de la starea civila precum ca nu a mai intervenit o alta casatorie. Verificati si in Germania cerintele de acolo, in vederea depunerii actelor.
Poate ca gasesc informatia utila aici: [ link extern ] /
Aici s-a facut un efort din partea autoritatiile diplomatice romane pentru a informa cetateni romani: [ link extern ]
zice:
Cerintele pentru persoanele de alte nationalitati care doresc sa se casatoreasca in Germania sunt numeroase si uneori greu de indeplinit. Conceptul de nunta legala rapida, intalnit in Las Vegas, nu este disponibil in Germania. Cea mai buna solutie ar fi sa se apeleze la o agentie de nunti profesionala cu experienta in intocmirea actelor.
Documente oficiale necesare:
- Pasaport
- Certificat de nastere (forma ce include numele parintilor)
- Certificat de divort, Certificat de deces (vaduv), doar daca este cazul
- Ledigkeitbescheinigung (acesta este un certificat care dovedeste ca nu exista impedimente pentru casatorie, ambele parti fiind necasatorite)
Ceremonia religioasa poate avea loc doar dupa ceremonia civila.
La oficiul registrul civil din Germania este pozibil sa va intalnesc cu alti procedurile, dar in ceea ce priveste documentelor dv e suficient.

Si cum se pregateste aceste documentele: mai bine cu avocatul care va aparat la divort, el poate sa va faca cererea la judecatoria pentru a obtine copi sentintei de divort cu mentiunea definitiva si irevocabila (costul cam 2 lei de taxa judiciara). Certificatul de capacitatea (ce nu sunt impedimente) va dau ambasada daca nu ma insel. Sunati acolo (adresa la linkul de mai sus). Certificatul de nastere, sigur le aveti. Doar trebuie sa se traduca acolo cu traducator autorizat si sa aiba apostila de la haga (pentru toate documentele din Romania este necesar acest lucru).
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2011
Alvaro Liniers, Avocat
Putini stiu ca certificatul de nastere de acum 40 de ani nu este acceptat in afara Romaniei. Va trebui sa cereti de la Starea civila, birou certificate nastere, varianta noua. Depuneti doar o cerere, vechiul certificat si mentionati pentru ce va trebuie. Nu-l declarati pierdut pe cel vechi! Va costa si dureaza mult.
Am invatat dim patania unei colege si va invat sa nu umblati mai mult.
Mult noroc in noua casnicie!
Si NU uitati: in strainatate orice document trebuie tradus si apostilat! La certificatul de nastere tip nou nu va trebuie traducerea deoarece este trecuta varianta in engleza si franceza.
Daca nu e variante germana trebuie traducere. Este vorba de o casatoria in Germania.

Alte discuții în legătură

Casatorie in olanda intre un cetatean roman si un cetatean olandez Marianna86 Marianna86 Buna ziua, Sunt cetatean roman si ma voi casatori in Olanda cu un cetatean olandez. De la primaria unde locuiesc mi-au cerut un document care sa ateste ca nu ... (vezi toată discuția)
Casatorita cu cetatean strain in strainatate apoi divortata ContSters256287 ContSters256287 Buna ziua. Situatia este in felul urmator. In 2004 m-am casatorit cu un cetatean britanic. Nu am stiu ca trebuie sa inregistrez certificatul de casatorie in ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru casatorie cu un cetatean egiptean anamarya anamarya Buna dimineata.Va rog, imi puteti spune ce acte imi trebuiesc pentru a ma castori cu un cetatean din Egipt.Am inteles ca am nevoie de un act scris in engleza ... (vezi toată discuția)