avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in Olanda intre un cetatean roman si un ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in Olanda intre un cetatean roman si un cetatean olandez

Buna ziua,
Sunt cetatean roman si ma voi casatori in Olanda cu un cetatean olandez. De la primaria unde locuiesc mi-au cerut un document care sa ateste ca nu sunt casatorita, nespecificand exact ce document, care trebuie sa fie tradus in olandeza de un notar public din Olanda si apostilat.
Intrebarile mele sunt:
- documentul este certificatul de celibat, care se ridica de la primaria din Romania pe raza careia m-am nascut? mai trebuie si altceva?
- ce trebuie mai intai facut cu el? deci luat de la primarie/starea civila din Romania, apoi tradus in Olanda in olandeza si apoi apostilat in Romania?
-sau mai intai ridicat de la primarie, apostilat si apoi cu el in Olanda il traduc si il mai si legalizez la notar public in Olanda?
-cam cat ar putea dura toata procedura?

Incerc sa imi dau seama daca se merita sa ma duc la Haga (locuiesc la 3 ore de mers cu trenul) sau sa ma duc eu in Romania sa rezolv.

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2015
Marianna86, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:13, 10 Septembrie 2015
=D> Casă de piatră. Dovada că nu mai sunteți căsătorită se emite de către primăria din România (primăria de pe raza teriotrială competentă..).
Traducerea se poate face fie în România fie în Olanda. Apostila se face în Olanda.
De durat proate dura între 4 ore și .... ore, birocrația știți dumneavoastră.
Cel mai comod este să mandatați pe cineva, să vă obțină actul și traducerea în România.
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2015
Mihai Teris, Avocat
Buna ziua,
Va multumesc pentru urari si raspuns!
Din ordinea reiesita din mailul primit de la primarie, mi s-a recomandat sa traduc intai documentul original in Olanda, de catre un traducator autorizat din Olanda (nu vor sa fac traducerea in Romania, pentru ca s-ar teme de falsuri) si apoi sa apostilez documentul dar in Romania, deci inseamna ca trebuie sa fac doua procuri sau doua drumuri.
Exista posibilitatea asta sau e undeva o greseala juridica in recomandarea lor?
Multumesc,
În România:
1. Emitere act de celibat.
2. Traducere.
3. Apostilă emisă de instituția prefectului unde aveți domiciliul.

Scuze pentru răspunsul anterior.

Documentele preluate de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României de la solicitanţii aflaţi în afara graniţelor statului român se transmit Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti, care după eliberarea apostilei, le remite misiunii diplomatice ori oficiului consular. Operaţiunile privind transmiterea şi restituirea documentelor se realizează prin Ministerul Afacerilor Externe.
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2015
Mihai Teris, Avocat
Adeverinta de celibat-anexa 9 din Metodologia HG 64/2011, se elibereaza de primaria locului dvs. de nastere fie persoanl, dvs. fie prin imputernicit cu procura speciala. Cererea de solicitare o puteti depune fie la starea civila a locului dvs. de domiciliu fie direct la starea civila a locului dvs. de nastere. Adeverinta o apostilati la prefectura, dupa care o traduceti si o legalizati in Olanda ca sa mai scutiti din bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)
Certificat de celibat pentru casatorie in elvetia odri odri buna .am o intrebare pentru a face o casatorie in Elvetia.am nevoie de Certificat de celibat din Bucurest.la moment nu am posibilitate sa merg in RO.pot sa ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca dselepco dselepco Buna ziua! Sant cetatiana al Republicii Moldova, an prezent ma aflu an Italia. De 3 ani traesc cu roman si am hotarat sa ne casatorim si sa ne mutam cu taraiul ... (vezi toată discuția)