avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorita cu cetatean strain in strainatate apoi ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorita cu cetatean strain in strainatate apoi divortata

Buna ziua.
Situatia este in felul urmator. In 2004 m-am casatorit cu un cetatean britanic. Nu am stiu ca trebuie sa inregistrez certificatul de casatorie in registrele romane. Prin urmare nu am facut-o. Apoi am divortat, decretul de divort fiind dat irevocabil in 2009.
Acum aflu cu stupoare ca de fapt ar fi trebuit sa inregistrez casatoria.
Ca sa ma pot recasatori, de data aceasta in Romania, trebuie aduse si actele care sa certifice divortul dar si casatoria anterioara. Eu le am in engleza, dar nu au fost niciodata inregistrate in Romania. Ce fac in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
ContSters256287, utilizator
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 13:54, 22 Iunie 2012
Casatoriile inregistrate in strainatate si desfacute prin divort se inscriu numai prin mentiune doar pe marginea actului dvs. de nastere. La cerere trebuie sa anexati certificatul de casatorie apostilat, in original si copie, traducerea certificatului legalizata la un notar, sentinta de divort apostilata, in original si copie, traducerea sentintei legalizata, copie certificat de nastere si copie buletin. Cererea o depuneti la starea civila de la locul de nastere. Daca in certificatul de casatorie ori in sentinta de divort nu scrie numele dupa casatorie, respectiv numele dupa divort veti da o declaratie pe proprie raspundere cu privire la acest lucru.
Multumesc pentru raspuns. Pare ca birocratia este mult mai mare decat as fi putea vreoada sa o inteleg.
Daca nu o declar aici nici acum, pentru nu a fost niciodata declarata, prin urmare inregistrata, ce risc?
va multumesc inca odata :).
Cat dureaza aceasta inregistrare? Mentionez ca am data nuntii fixata pe 1 Septembrie?
Multumesc

[Editat - va rog nu mai citati mesajele carora le raspundeti, este impotriva Regulamentului (pct. 2.6.). Multumesc]
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
Ares-3, moderator
Cititi va rog acest topic, va poate fi de folos intr-o oarecare masura (ma refer la obligatiile cetatenilor romani):

www.avocatnet.ro/content/for...

Ceea ce vi s-a spus mai sus nu mi se pare chiar mare birocratie, trebuie doar putina bunavointa - din partea dvs., desigur :)
De regula la orice petitie termenul de raspuns este de 30 de zile. In schimb tinand cont ca in acest caz se face o documentatie, s-ar putea ca raspunsul de la Bucuresti sa vina undeva la 6 saptamani de la depunere. Dar, daca depuneti actele acum pana in septembrie categoric veti avea aprobarea. Deci nu aveti motive de ingrijorare. In privinta birocratiei dati-mi voie sa va contrazic. Dvs., fiind cetatean roman, aveati datoria civica sa va interesati de legile romane in domeniul casatoriei, ulterior al divortului si sa va depuneti actele dupa 6 luni de la casatorie. Ne intrebati ce riscati? Riscati sa fiti condamnata, intrucat la casatorie complectati o declaratie de casatorie, cu manuta dvs., in care daca declarati conf.art.292 din codul Civil, privind falsul in declaratii ca sunteti la prima casatorie iar ulterior se descopera ca ati mai avut o casatorie, se cheama fals in declaratii si se pedepseste cu o amenda sau chiar cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani. Deci...??? Alegerea va apartine.

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort spaniola? Adrian Adrian Adrian Adrian de la judecatoria din spania miau eliberat o copie dupa sentinta de divort am duso la notar in spania am legalizato am apostilao am traduso am legalizato ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt casatoria in anglia ariana4ever ariana4ever Buna ziua, in iunie ma casatoresc cu un cetatean englez in Marea Britanie si fiecare imi spune o varianta diferita pt ce acte am nevoie acolo. Mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Referitor la inregistrare hotarare divort pronuntata in sua coldmountain coldmountain Buna ziua, as dori sa aflu care este procedura prin care un cetatean roman (avand si cetetanie americana) poate inregistra la starea civila din Romania ... (vezi toată discuția)