Buna ziua, in iunie ma casatoresc cu un cetatean englez in Marea Britanie si fiecare imi spune o varianta diferita pt ce acte am nevoie acolo.
Mi s-a spus ca trebuie sa fiu in Anglia cu o luna inainte si ca am nevoie doar de pasaport pt ca ofiterul de stare civila de acolo se va ocupa de restul.
Imi e greu sa cred ca doar de atata este nevoie, puteti va rog sa ma lamuriti in problema asta si daca se poate sa imi spuneti de ce acte am nevoie si de unde la le procur.
Trebuie sa aveti pasaportul legal si in termen de valabilitate.Apoi certificatul de nastere trebuie sa fie apostilat la prefectura de judet*de domiciliu*,apoi aveti nevoie de o adeverinta de cutuma eliberata de ambasada sau consulatul Romaniei din Marea Britanie .Puteti sa incercati sa obtineti o adeverinta prealabila de la locul dvs. de nastere,ii spune anexa 9,pentru casatorie in strainatate.Daca sunteti divortata la fel procedati si cu sentinta de divort ,o apostilati.La fel si cu certificatele de nastere ale copiilor,daca este cazul.Dupa care actele apostilate le traduceti si le legalizati acolo in Anglia la un traducator de limba romana.Sa nu credeti ca sunt cainii cu covrigi in coada in Anglia, ca nu cred ca e chiar asa.