avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorita cu cetatean strain in strainatate apoi ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorita cu cetatean strain in strainatate apoi divortata

Buna ziua.
Situatia este in felul urmator. In 2004 m-am casatorit cu un cetatean britanic. Nu am stiu ca trebuie sa inregistrez certificatul de casatorie in registrele romane. Prin urmare nu am facut-o. Apoi am divortat, decretul de divort fiind dat irevocabil in 2009.
Acum aflu cu stupoare ca de fapt ar fi trebuit sa inregistrez casatoria.
Ca sa ma pot recasatori, de data aceasta in Romania, trebuie aduse si actele care sa certifice divortul dar si casatoria anterioara. Eu le am in engleza, dar nu au fost niciodata inregistrate in Romania. Ce fac in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
ContSters256287, utilizator
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 13:54, 22 Iunie 2012
Va multumesc pentru raspuns :)

Din pacate mai am o intrebare. Tocmai ce m-am uitat pe originale, respectiv certificatul de casatorie si sentinta de divort si niciuna nu este apostilata. In Anglia cel mult ti se pune o stampila care nu este in basorelief, ci una normala. Certificatul de casatorie nu prezinta nicio stampila, doar semnaturi.
Daca nu sunt apostilate le vor lua cei de aici in seama? Legislatia difera de la tara la tara, din pacate, iar noi nu prea ne alienam cu legislatia din Anglia in ceea ce priveste aceasta apostilare.
In concluze va trebui doar sa fac traducere legalizata a acestor acte? Sau? Stiu, poate par grea de cap, dar ma depasesc termenii legislativi.
Va multumesc :)
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2012
gi-jane2, moderator
Trebuie sa solicitati apostilarea documentelor britanice. Info aici: [ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2012
yvk, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort spaniola? Adrian Adrian Adrian Adrian de la judecatoria din spania miau eliberat o copie dupa sentinta de divort am duso la notar in spania am legalizato am apostilao am traduso am legalizato ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt casatoria in anglia ariana4ever ariana4ever Buna ziua, in iunie ma casatoresc cu un cetatean englez in Marea Britanie si fiecare imi spune o varianta diferita pt ce acte am nevoie acolo. Mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Referitor la inregistrare hotarare divort pronuntata in sua coldmountain coldmountain Buna ziua, as dori sa aflu care este procedura prin care un cetatean roman (avand si cetetanie americana) poate inregistra la starea civila din Romania ... (vezi toată discuția)