Buna ziua.
Situatia este in felul urmator. In 2004 m-am casatorit cu un cetatean britanic. Nu am stiu ca trebuie sa inregistrez certificatul de casatorie in registrele romane. Prin urmare nu am facut-o. Apoi am divortat, decretul de divort fiind dat irevocabil in 2009.
Acum aflu cu stupoare ca de fapt ar fi trebuit sa inregistrez casatoria.
Ca sa ma pot recasatori, de data aceasta in Romania, trebuie aduse si actele care sa certifice divortul dar si casatoria anterioara. Eu le am in engleza, dar nu au fost niciodata inregistrate in Romania. Ce fac in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat
Din pacate mai am o intrebare. Tocmai ce m-am uitat pe originale, respectiv certificatul de casatorie si sentinta de divort si niciuna nu este apostilata. In Anglia cel mult ti se pune o stampila care nu este in basorelief, ci una normala. Certificatul de casatorie nu prezinta nicio stampila, doar semnaturi.
Daca nu sunt apostilate le vor lua cei de aici in seama? Legislatia difera de la tara la tara, din pacate, iar noi nu prea ne alienam cu legislatia din Anglia in ceea ce priveste aceasta apostilare.
In concluze va trebui doar sa fac traducere legalizata a acestor acte? Sau? Stiu, poate par grea de cap, dar ma depasesc termenii legislativi.
Va multumesc :)