Buna. Caut ajutor in urmatoarea speta. X - SRL ii vinde lui Y - PFA cu contract de v-c semnate de ambele parti si de martori semnatari anumite aparate de cafea. Nu exista facturi. X le preda lui Y, iar Y nu plateste pretul desi a trecut 1 an de la incheierea contractelor, iar termenul de plata era la 3 luni de la semnarea acestuia. In cadrul contractului de v-c, Y s-a obligat ca lasa gaj 3 autoturisme in cazul i care nu va plati in 3 luni pretul. Pe X il intereseaza sa obtina pretul stipulat in contract. Sunt mari sansele lui X sa obtina banii? Care este cea mai buna cale? Va multumesc pt. ajutor.
Aveti procese-verbale de predare -primire bunuri?
Simplul fapt ca sa semnat ctr nu inseamna ca bunurile au si intrat in patrimoniul cumparatorului.
Trebuie sa-i facturati contravaloarea bunurilor vandute si penalitatile la zi ,daca aplicati penalitati;
Actiune in instanta pe somatie de plata sau ordonanta de plata (proceduri de urgenta),dupa care investire cu formula executorie si executare silita.
succes
multumesc pt raspuns. nu sunt din pacate nici procese verbale de predare primire insa am un fax venit de la debitor dupa 10 luni de la semnare in care debitorul recunoaste ca bunurile sunt la ei. Nu are nimic daca facturez acum si contractul s-a semnat in 2009? fara factura este mai bine pe calea dreptului comun?
Compensare
magyari
Am o problema destul de complicata, si nu stiu daca solutia aleasa de mine este corecta, motiv pentru care va expun pe scurt situatia, cu rugamintea de a ... (vezi toată discuția)