Am cumparat ca persoana juridica ( X - actionar 100% , administrator 100% , autorizat 100% pentru specimen semnatura bancara ) marfa cu plata in avans si ridicarea marfii dupa intrarea banilor in cont ( marfa in custodie ) pe baza de factura de la Y in data de 19.06.2009 dupa care nu mi sa livrat nici o marfa , respectiv nici bani returnati in cont pana in prezent ; Y are ca actionar si administrator 100 % o singura persoana - I.N. dar sotia sa - I.A. are specimen de semnatura in banca pentru BO / CEC -uri , OP , retrageri de bani , emiteri de facturi , plati impozite ( TVA , impozit pe profit , etc ) ; contractul de V - C dintre X si Y este semnat de SB, actionarul si adminstratorul 100% , drept de semnatura 100% in banca si IA, sotia d-lui IN care are doar drept de semnatura in banca ( asa a declarat verbal la data semnarii contractului ca are autoritate deplina la semnare acte dar ulterior verificand la ONRC am constatat ca numai IN este actionar si administrator 100% iar sotia sa are doar drept de semnatura in banca ) .
Ce sanse am sa castig in instanta in acest caz , eu SB, actionarul si adminstratorul 100% , drept de semnatura 100% in banca in urmatoarele 2 cazuri :
1. numai pe baza de contract de V - C si factura ;
2. pe baza de contract de V - C , factura + BO semnat si avalizat si pe persoana fizica dar pe numele IA,
Aveti toate sansele sa castigati. Problema care se pune este cat timp va dura sa obtineti hotararea definitiva si irevocabila, pe care apoi sa o investiti cu putere executorie si mai ales, cat va fi de usor (important este ce puteti urmari silit in mod real) sa va recuprati efectiv intreg prejudiciul.
Executare avalist
ecristian
Am o mare nelamurire:
O societate X desfasoara activitati comerciale cu o alta societate Y. X i emite lui Y un bilet la ordin avalizat de administratorul ... (vezi toată discuția)