avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj pentru studenti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj pentru studenti

avand in vedere ca m-am inscris la master(cu plata) dupa ce am absolvit facultatea, iar adeverinta de absolvire in original se afla la facultate, la dosar (eu am o copie legalizata), pot sa ma inscriu la somaj?
1. Mergeti la AJOFM sa va inscrieti (in termen de 60 de zile de la absolvire) deoarece legea 76/2002 (legea somajului) nu recunoaste (inca) masteratul ca forma obligatorie de scolarizare.
2. De la facultate puteti sa cereti inca o adeverinta de absolvire, necesara pentru Somaj.
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Domnul tudorvaleriu, subsriu la ce ati spus si vin in sprijin, cu un argument al unui prieten, care a beneficiat si de un curs de specializare in acelasi timp cand erea la master , dar nu beneficia de indemnizatie de somaj, decat ca erea inregistrat la AJOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa master? trandafiralbastru trandafiralbastru pot beneficia dupa finalizarea masteratului de somaj? (vezi toată discuția)
Somaj studenti sebi-M sebi-M buna ziua.sunt proaspat licentiat la Facultatea de Constructii si Instalatii iasi si as avea si eu o intrebare. eu vreau sa imi continui studiile in ... (vezi toată discuția)
Somer in evidenta fara indemnizatie? damiangod damiangod Buna ziua Vreau sa stiu daca pot sa beneficiez ajutor de somaj. Povestea e urmatoarea : am terminat facultatea (licenta) anul trecut si de atunci pana acum ... (vezi toată discuția)