avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PFA fara autorizatie in instanta - recuperare bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PFA fara autorizatie in instanta - recuperare bani

Buna ziua!
In urma unor reparatii la auto personal efectuate de un PFA care nu avea autorizatie pentru operatiile efectuate, m-am ales cu masina mai stricata decat era iar banii platiti nu i-am putut recupera.Am reclamat PFA-ul la Registrul Auto Roman,a fost sanctionat contraventional si s-a dispus oprirea activitatii.Pentru recuperarea banilor m-au indrumat sa prezint cazul in instanta in urma unei expertize tehnice judiciare.Eu am fost la doua service autorizte pentru a constata piesele nereparate dupa care am cumparat alte piese si am reparat masina.In aceste conditii pot folosi dovezile de la cele doua service ( una fiind chiar reprezentanta) sau trebuia sa fie un exp.fin.judiciar?Piesele vechi nereparate le mai pastrez inca.Daca actionez PFA-ul in instanta pentru recuperarea macar a platii facute pe ceva ce nu s-a reparat si pentru care am primit garantie,am sanse sa-mi recuperez paguba?Cei de la OPC nu au putut face nimic .Care sunt demersurile pentru a prezenta cazul in instanta?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 13:39, 2 August 2010
daca nu va pricepeti si e vorba de bani multi aveti alternativa unui avocat.
consultati un avocat si va va spune in urma studierii actelor si probelor pe care le detineti daca merita sa dati in judecata respectivul service auto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Service auto autorizat rar refuza sa verifice/repare pe garantie Catalin_George Catalin_George In data de 15 iulie 2020 am schimbat kit ambreiaj + volanta la un service auto autorizat RAR din Bucuresti, cost aprox. 5000 lei. Imediat dupa preluarea ... (vezi toată discuția)
Cerere restituire bani ludeea ludeea Buna ziua , Am urmatoarea problema : mi-am reparat masina la un service auto , am plecat apoi in concediu si mi s-a defectat .A trebuit sa sun sa ma ... (vezi toată discuția)
Masina este in service Vale11 Vale11 Buna seara, In urma cu 3 luni am lasat masina in service pentru identificarea si repararea unei probleme ( zgomot la motor). In urma unei convorbiri ... (vezi toată discuția)