avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cerere restituire bani
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cerere restituire bani

Buna ziua ,
Am urmatoarea problema : mi-am reparat masina la un service auto , am plecat apoi in concediu si mi s-a defectat .A trebuit sa sun sa ma transporte cu platforma la cel mai apropiat service auto;acolo mi s-a spus ca s-a gresit la montarea piesei respective; am avut probleme cu aceeasi piesa pe care am inlocuit-o in service inainte de a pleca in concediu . Intrebarea mea este cum pot sa imi recuperez banii( de la service-ul din Romania )pe care i-am cheltuit cu repararea in strainatate a aceleiasi defectiuni ? inaintez o cerere la ei la care anexez documentele care arata sumele de plata si specific un termen in care sa imi plateasca iar daca nu ma duc la Opc sau in instanta ?

Multumesc !
V-as sfatui sa luati legatura cu un avocat care sa formuleze o notificare pentru solutionarea amiabila a litigiului, ulterior puteti formula plangere la OPC si actiune in instanta pentru raspundere civila.
Multumesc pentru raspuns.Mi-ar fi de mare ajutor un model de notificare ...
Nu exista un model de notificare. Fiecare se intocmeste in functie de particularitatile spetei. Iar notificarea cu antetul si parafa unui avocat va cantari mai mult decat o notificare facuta de dvs., din punctul meu de vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligații service auto Pop Mihai Pop Mihai Buna, Am o problema cu o piesa (distributie) monatata la un service autorizat care s-o defectat dupa 3 luni si 4000 de km. service-ul respectiv are obligatia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!ce pot face in cazul in care sunt o firma de transport ... Isa Radu Isa Radu buna ziua!ce pot face in cazul in care sunt o firma de transport marfa ..mi s a defectat camionul in Franta..am chemat un service mobile..care mi a cerut 5000 ... (vezi toată discuția)
Produs defect în garanție - cine plătește costurile montarii produsului? ionutvd ionutvd Bună ziua, Lucrez la un magazin online de piese auto și avem următoarea speta: Un client a cumpărat un produs în valoare de 400 lei, iar montajul ... (vezi toată discuția)