avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Am 59 ani impliniti in 22 iulie 2010 si lucrez din 10 iulie 1969. Nu am avut concedii medicale mai mult de 3 luni. am facut armata un an si 4 luni iar facultatea la seral. As dori sa aflu daca fac cerere pentru pensionare anticipata daca:
1. am dreptul sa ies
2. cat este penalitatea(%)
3. cand primesc diferenta(pierderea)

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:00, 2 August 2010
1. Conform Legii 19/2000, puteti beneficia de:
- pensie pentru limita de varsta incepand cu iulie 2016, respectiv la implinirea varstei de 65 ani;
-pensie anticipata partiala incepand cu iulie 2011, respectiv la implinirea varstei de 60 ani.
2. La anul se pare ca va fi in vigoare o alta lege a pensiilor asa ca reveniti cand veti auzi ca a aparut aceasta noua lege. Abia atunci vom vedea cum se modifica si penalizarile pentru pensia anticipata partiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot beneficia de pensie? camipuie camipuie nascuta in martie 1953, din 1974 lucrez in invatamant, educatoare, grad I didacticas dori sa stiu cand as putea slicita pensionarea, daca as fi penalizata si ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata sebin irinca sebin irinca sant nascuta la 08.09.1954 am32 de ani lucrati cind ma pot pensiona anticipat (vezi toată discuția)
Pensie anticipata? Doina Elena Doina Elena Nascut in data de 31.08.1951 - barbat vechime totala in munca 39 ani si 6 luni din care: - 2 ani 11 luni 14 zile in grupa a II-a - 85% - 19 ani 3 luni 16 ... (vezi toată discuția)