avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire fara testament-procedura si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire fara testament-procedura si probleme

Am o nelamurire cu privire la o succesiune:
Obiectul mostenirii il constituie un apartament,iar mostenitorii sunt sotia si cei 3 copii majori. Decesul a avut loc in 2003, iar in tot acest timp succesiunea nu s-a dezbatut.
As vrea sa stiu daca in acest moment inca se mai poate face succesiunea si care ar fi dezavantajele in cazul in care as fi unicul care doreste sa faca succesiunea, nestiind foarte sigur ce pretentii au ceilalti membrii ai familiei.
Deasemenea m-ar interesa, cu aproximatie, costul si durata unui astfel de proces.
Astept raspunsuri si pareri, multumind pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: bambel , utilizator 22:55, 10 Septembrie 2007
Sint si eu nelamurita despre o mostenire. Este vorba despre un apartament si continutul apartamentului+toate actele casei si alte documente. Mostenitorii sint cele doua fiice dar sora decedatului a luat tot si pretinde o suma mare de bani . Am incercat sa cadem la mica intelegere dar nu a mers, pe urma am depus o plingere la politie si nu am auzit nimic , am mers la primaria de care apartine si au refuzat sa dea orice fel de relatii nu inteleg de ce, dimpotriva au inceput sa tipe la noi si sa ne judece cu toate ca nu ne cunosc. Care e problema? Ce putem face? Nu sintem bogati asa cum cred ei. Deja am cheltuit foarte multi bani si timp. Nu mai vorbesc de nervi. Ne poate ajuta cineva? Macar cu un sfat.

Multumesc din tot sufletul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire izabelahanu izabelahanu Buna seara, As dori sa ma ajutati si pe mine sa inteleg ce sanse sunt intr-un caz de mostenire. Este vorba de casa bunicilor mei, decedati amandoi, ultimul ... (vezi toată discuția)
Mostenire patata cu sange szityi szityi Buna ziua. Am o problema pe care nu stiu cum sa rezolv. In anul 2014 a decedat tatal meu. Nu s-a dezbatut succesiunea si in anul 2017 a decedat si mama, si ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire cind unul din mostenitori refuza costintanase_ro costintanase_ro Buna seara: Am citeva intrebari care sper sa pot fi lamurite. Dupa decesul mamei, am mostenit un apartament cu doua camere. Mostenitorii legali sint eu, ... (vezi toată discuția)