avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Gravida in concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Gravida in concediu medical

Buna ziua! Sunt insarcinata in 14 sapt.am o sarcina cu risc.Precizez ca sunt momentan in concediu medical, cod 01 din somaj.As vrea sa va intreb daca in cazul meu este valabila verificarea la domiciliu de catre cei de la Casa de asigurari, deoarece am completat acea anexa 1 la acordarea concediului medical.
Si as mai avea o intrebare, fiind in somaj pot beneficia de concediu de risc maternal?
1. Codul 01 de boala nu inseamna maternitate asa ca s-ar putea sa fiti controlata la domiciliu, desi nu prea cred asta.
2. Medicul poate decide daca va acorda sau nu concediu de risc maternal. In somaj fiind nu vad unde ar fi riscul.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal Micaela 14 Micaela 14 Salut, sunt insarcinata in 5 luni si de aprox. 10 zile sunt in CO pe cod 01 dat de medicul ginecolog. Am fost sfatuita sa imi iau ori CM pe cod 01 ori ... (vezi toată discuția)
Concediu medical risc AndreeaRebegea AndreeaRebegea Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. Eu ma aflu in concediu de risc maternal(valabil pana la sfarsitul lunii) si ar fi 90 zile de risc ... (vezi toată discuția)
Concediu medical- insarcinata monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua. In ultimele 6 saptamani am fost in concediu medical, sunt insarcinata si as dori sa stiu cat concediu medical am voie sa iau fara a trece pe risc ... (vezi toată discuția)