avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sotia nu ma lasa sa-mi vizitez copilul.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sotia nu ma lasa sa-mi vizitez copilul.

Buna ziua!Va deranjez cu o problema destul de grava;in urma cu o luna de zile sotia mea a plecat de la domiciliu conjugal la parinti ei in alta localitate ajutata de sora ei si sotul acesteia luand si copilul fara acordul meu.Nu amfacut niciun demers sperand ca situatia se va indrepta si ca intr-un final ne vom impaca dar nu sa intamplat asa ba dincontra situatia sa complicat si mai rau.Ieri am vrut pentru a nustiu cata oara sa-mi vizitez copilul dar nu m-au primit zicandumi ca nu am ce sa caut si asa se intampla de o luna ,nu am reusit intr-o luna sa stau cu copilul decat cateva ore.Mentionez ca am o fetita de 7 ani si de cand sa nascut a crescut la domiciliul parintilor mei care ne-au ajutat foarte mult in cresterea si educarea ei.Din familia mea nu mai poate lua nimini legatura cu fata si tot timpul suntem amenintati,mai ales mama mea care este o femeie invarsta si resimte cel mai tare lipsa copilului.Ce putem face legal? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radianflorea , utilizator 21:22, 2 August 2010
sa divortati si in cadrul cererii de chemare de judecata sa cereti instantei stabilirea unor perioade in care puteti sa va vizitati copilul.
Nu aveti ce face decat sa deschideti proces si sa obtineti un program de vizitare cu ajutorul instantei de judecata.
Nu este obligatoriu si dechiderea unei actiuni de divirt, desi este recomandata, dar trebuie neaparat sa obtineti un program de vizitare a copilului printr-o actiune in instanta, reglementat de dispoz.art. 43 alin.3 c.fam., caruia îi corespunde si dreptul copilului de a mentine relatii personale si contacte directe cu celalalt parinte, copilul având dreptul de a-si cunoaste rudele, de a întretine relatii personale cu acestea.
Buna seara,
In primul rand multumesc pentru raspunsul dat. As avea o alta intrebare: cum se procedeaza cu aceasta actiune in instanta? Trebuie sa ma duc la judecatoria unde sta sotia? Sau unde are domiciliul? Mentionez ca nu si-a schimbat inca domiciliul. Trebuie sa-mi angajez un avocat pentru a ma reprezenta in fata instantei, sau pot face singur demersurile? Multumesc anticipat pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia nu ma lasa sa-mi vad copilul radianflorea radianflorea Buna ziua!Va deranjez cu o problema destul de grava;in urma cu o luna de zile sotia mea a plecat de la domiciliu conjugal la parinti ei in alta localitate ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pe data de 18 sotia mea a plecat de acasă la părinții ... Sebi Iași Sebi Iași Bună ziua, pe data de 18 sotia mea a plecat de acasă la părinții ei, menționez că suntem căsătoriți de o lună și nimic nu mi-ar fi trecut prin cap ... (vezi toată discuția)
Inca nu sunt divortat; cum pot vizita copilul meu? este sechestru? lucianlucian lucianlucian Buna seara Sotia a parasit domiciliul acum 3 saptamani, cu bebele nostru (s-a dus la parintii ei) si nu am acces la a-mi vizita bebele. Am fost sa vorbesc ... (vezi toată discuția)