avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ASIGURARE
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ASIGURARE

Buna ziua!
Este corect ca inspectorul de daune sa nu ia in considerare toate defectiunile trecute in procesul verbal de agentul de circulatie ?
VA MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:39, 3 August 2010
Nu este corect, daca este vorba despre avariile(nu defectiuni care nu pot avea legatura cu accidentul) provocate in accidentul respectiv, si mai ales daca pot fi probate prin fotografiere.
Ba mai mult, inspectorul trebuie sa aiba in vedere, eventuale efecte la subansamblele nedemontate sau partile autovehiculului care nu sunt vizibile.In acest sens, pe nota de constatare va trece "verificare"(carter motor/radiator AC/sistem de directie/cutie de viteze/geometrie sasiu,etc) urmand ca reparatorul sa solicite sau nu reconstatarea, in cazul cand apar piese noi avariate de impact.
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
nucu$, utilizator
Conducatorul auto poate cere ag. de circulatie sa treaca multe in autorizatia de reparatie si inspectorul de daune tine de regula cont de asta dar sunt si elemente care nu au legatura cu accidentul si atunci inspectorul de dauna pe buna dreptate ca le va refuza in mod argumentat. Politistul nu vatrece in autorizatie decat avariile care se vad el nu va ridica spre exemplu capota si nu se va baga sub masina sa vada ce alte elemente mai sunt avariate. Asta este treaba inspectorului de dauna si a unitatii reparatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pb firma de asigurare oanaa11 oanaa11 Buna ziua, Am avut ieri un accident de masina cu daune mari, vinovatul fiind asigurat la [editat]. Masina mea are 3 ani vechime si sunt primul proprietar. ... (vezi toată discuția)
Cine plateste devizul .... urgent ! catalin_85 catalin_85 Buna ziua ... ma flu intr-o dilema .... posed o dacie 1310 din 97 care a fost accidentata intr-un accident de catre o doamna cu asigurare la [editat - ... (vezi toată discuția)
Întârziere reparație mașinã pe polița rca a soferului vinovat Paharnic Paharnic În 30.11.2013 un aigurat Groupama a tăiat curba, a intrat pe contrasens și mi-a lovit mașina, o Honda Accord din 2007. Am făcut constatare ... (vezi toată discuția)