avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... confict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

confict de munca

as dori sa stiu daca fisa postului merge mana-n mana cu contractul individual de munca si ce se intampla daca ce scrie in fisa postului nu coincide cu ce scrie in contractul colectiv de munca.care dintre ele primeaza?am dat in judecata firma si as vrea sa stiu pt ca am mari emotii
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:26, 3 August 2010
fisa postului primeaza
1. Fisa postului este anexa a contractului individual de munca (CIM) si se semneaza odata cu acesta.
2. Ce legaura are fisa postului cu contractul colectiv de munca (CCM)?
3. Pentru ce ati dat firma in judecata?
in fisa postului este specificat ca salariul se plateste la cursul euro de 1 al fiecarei luni dar in contractul de munca nu se spune nimic despre asta.Conducerea a hotarat la o anumita data cand a vazut ca euro a inceput sa creasca prea mult sa stabileasca un curs fix fara ca noi salariatii sa semnam ceva.si mai i-am dat in judecata si pantru faptul ca mi-au scazut salariul fara ca eu sa semnez vreun act aditional sau sa fiu de acord (locul de munca nu mi se schimba).nu mai spun si faptul ca trebuia sa fac ore suplimentare zilnic fara sa-mi fie platite
1. Fisa postului cuprinde sarcinile, atributiile si responsabilitatile salariatului, nu modul de salarizare.
2. Am mai auzit asemenea nazdravanii la unii angajatori(!?).
da,dar salariul asa era negociat cum este scris in fisa postului (trebuia sa creasca odata cu euro)am sanse in instanta sa recuperez diferenta retroactiv.multumesc pt raspunsuri

Alte discuții în legătură

Fisa postului nicoleta78 nicoleta78 Buna ziua ! am nevoie de ajutorul dumneavostra intr -o problema, si anume: sunt angajata intr o firma multinationala de 3 ani si jumatate. in ... (vezi toată discuția)
Contract de munca nul andreinikoleta andreinikoleta Bună seara. Am lucrat de pe 3.08. 2018-21.08.2018 fără contract de munca administratorul firmei amânându ma după o zi pe alta. Când i am atras atenția ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca elenaa25 elenaa25 Buna dim., In cazul in care SC nu a intocmit fisa postului unui angajat pe care l-a concediat ( art.65(1), ce masura se poate lua impotriva SC?? de cand este ... (vezi toată discuția)