sotul meu lucreaza in alta loc,dar contractul de munca l-a semnat in loc.de domiciliu de unde e si angajatorul.problema e ca ei au invocat o plecare urgenta la punctul de lucru din alta loc.si a semnat contractul de munca doar completat cu numele.cand am mers sa-i ridic ex sau de contract am vazut ca era trecut cu 4 ore pe zi si salar 360 lei,dar el si colegii sai lucreaza 12 ore si au libere 12ore.poate sa mai faca reclamatie sau e degeaba?a,si salariul e 800 lei,dar in cazul in care pleaca de la firma se poate trezi cu doar 360 lei pentru 360 ore lucrate,fara libere deloc.
Este normal ca acel CIM sa fie semnat la sediul societatii, iar apoi angajatul sa-si desfasoare activitatea la un alt punct de lucru.
Contractul de munca are caracter bilateral si sinalagmatic, adica el este semnat de doua parti si creaza obligatii reciproce unul fata de celalalt.
Odata cu semnarea lui, se considera ca ai luat la cunostinta despre prevederile si clauzele lui si esti de acord cu ele.
Cum poti dovedi contrariul, adica despre faptul ca nu ai stiut ce semnezi, si sa invoci acuma ca anumite clauze nu-ti convin?
dar daca ar face reclamatie si alti 2 colegi cu aceeasi problema?daca are pe contract 4 ore pe zi celelalte 8ore nu se considera suplimentare?ar trebui platite ca atare,nu?
dar daca ar face reclamatie si alti 2 colegi cu aceeasi problema?daca are pe contract 4 ore pe zi celelalte 8ore nu se considera suplimentare?ar trebui platite ca atare,nu?
Practica judiciara a instantelor de judecata in aceasta materie se bazeaza pe cim...sau pe alte documente...nu vad o finalitate optimista pt.dvs.
Daca puteti proba cu martori ca nu se respecta anumite clauza din CIM, (aveti contract pe 4 ore si lucrati 12), puteti depune o plangere la ITM, sau puteti merge in instanta la Tribunalul muncii, pentru pretentii salariale.
Actiunea in instanta nu se taxeaza, si aveti sanse de castig, va puneti martori unii la altii.