Buna, am avut un accident , practic un tip de la BCR a intrat in mine...in februarie 2010, desi am casco la Generali...inca nu am fost despagubit...solutia lor ...masina a mai fost in dauna totala la Uniqa!!! este adevarat ca eu am cumparat-o lovita , dar am reparat-o si i-am facut casco la generali , culmea nici vina mea nu a fost!! nemaiavand daune nu am stiut sa merg la asigurarea tipului...eu m-am dus la casco, cei de aici , adica Generali , l-au luat pe NU in brate ...intre timp am vandut masina , cei de la BCR nu vor sa auda de nimic pt. ca ei SPUN nu au vazut masina ...desi poze si inspectie au de la Generali si deviz de la audi Brasov...ce pot face ? va multumesc :(
Nu ati gresit cu nimic adresandu-va la asiguratorul dvs. CASCO, noi chiar recomandam aceasta procedura, tocmai pt. a evita sirul lung de drumuri si mergand pe premisa ca asiguratorul CASCO va despagubi promt pe asiguratul sau.
Acum, e interesant de stiut cand a avut loc dauna totala de la Uniqa si daca agentul de la Generali a facut inspectia de risc si fotografii la masina la incheierea contractului??
Daca da, atunci aveti castig de cauza, insa e bine sa cautati un avocat care sa cunoasca acest domeniu, pentru a vedea exact ce acte exista la dosarul de dauna si de ce sunteti acuzat de frauda??
Motivul invocat de asigurator (dauna totala anterioara la alt asigurator) nu este justificat, el putand fi invocat numai inainte de incheierea politei CASCO(prin refuz).
Chiar daca polita a fost incheiata "pe cuvant de onoare", raspunderea asiguratorului exista si trebuie/poate fi fructificata.Daca masina ar fi fost (si a ramas) radiata la data primului accident, asiguratorul CASCO tot trebuie sa plateasca reparatia,chiar daca nu poate recupera total de la cel RCA.
Pe de alta parte, si asiguratorul RCA poate fi obligat sa procedeze la despagubile, in baza politei, daca toate conditiile din Art.42 sunt indeplinite:
Art. 42. - Asigurătorii RCA pot acorda despăgubiri si în cazul în care persoana păgubită a procedat larepararea vehiculului avariat înainte ca asigurătorii să efectueze constatarea prejudiciului, dacă împrejurările si cauzele producerii evenimentului asigurat, precum si cuantumul pagubei rezultă din actele aflate la dosar. În asemenea situatii, stabilirea mărimii cuantumului pagubelor se face în baza datelor consemnate în constatarea amiabilă, în actele încheiate de organele de politie, de unitătile de pompieri sau de celelalte autorităti publice
competente, a documentatiilor privind costul efectiv al reparatiilor efectuate, coroborate cu preturile practicate de unitătile de specialitate, a declaratiilor scrise ale părtilor implicate în accident si ale martorilor cu privire la accidentul produs, precum si a altor dovezi prezentate, coroborate cu propriile constatări ale asigurătorului,rezultate în urma examinării reparatiilor executate la vehicul si, după caz, a înlocuirii eventualelor părti componente sau piese avariate, precum si cu investigatiile în legătură cu dinamica accidentului, localizarea acestuia etc. Si în aceste cazuri datele constatate vor fi consemnate în procesul-verbal de constatare a pagubelor la vehicule, care va fi semnat de toate persoanele care iau parte la întocmirea acestuia.
Ma asociez celor doi consultanti care v-au raspuns si imi exprim si eu punctul de vedere precum ca asiguratorul CASCO trebuia sa va refuze asigurarea inainte de a o incheia, dupa inspectia de risc.Acum este tardiva actiunea lor si vor trebui sa despagubeasca.
Si totusi, sa fiti in garda, cu privire la o prevedere generala, care ar putea fi invocata si care se refera la buna/reaua credinta a celui care se asigura:
Daca asiguratul a comunicat date inexacte sau incomplete, ori nu a informat asiguratorul despre orice modificare intervenita in legatura cu datele luate in considerare la incheierea politei, precum si schimbarea imprejurarilor esentiale privind posibilitatea producerii riscului asigurat, asiguratorul isi rezerva dreptul de a refuza plata despagubirii , dupa producerea acelui risc asigurat.
Aceasta prevedere este introdusa in conditii de catre asigurator, ca o aparare strict necesara, impotriva incercarilor de fraudare prin omisiune, in declaratia facuta de asigurat prin cererea de asigurare.
De acord cu dv. d-le nucu$ dar eu ma intreb cum de la incheiere asigurarii nu s-a observat ca masina a mai fost accidentata si s-a observat deabia dupa ce s-a mai accidentat odata. Consider ca este o omisiune si din partea asiguratorului care atunci trebuia sa incaseze bani iar acum trebuia sa-i dea.
Rca si casco
Izike
Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)