Adrian.Tudor a scris:
De acord cu dv. d-le nucu$ dar eu ma intreb cum de la incheiere asigurarii nu s-a observat ca masina a mai fost accidentata si s-a observat deabia dupa ce s-a mai accidentat odata. Consider ca este o omisiune si din partea asiguratorului care atunci trebuia sa incaseze bani iar acum trebuia sa-i dea.
Sa spun drept (dupa razboi!) pana la ultimile clarificari, gandeam ca polita a fost facuta avand la dispozitie niste copii xerografiate ale documentelor masinii, eventual si copia politei vechi prin care fusese asigurata si pe care se platise deja dauna totala.Nu mi-am permis nici macar sa insinuez ca s-ar putea proceda si asa ;)
Iata ca de fapt, lucrurile nu stau tocmai asa, dar nici departe nu sunt de o neglijenta/superficialitate grosolana, care nu va scuti pe asigurator de plata daunei!De la cine va recupera pierderea (angajatii proprii, mandatarii, intermediarii) asta nu e treaba asiguratului, care poate forta nota invocand clauzele contractului, ce nu pot cuprinde ca motiv de refuz, plata unei daune anterioare,daca masina era inmatriculata la data asigurarii iar polita a fost facuta pe baza unor documente valabile la data incheierii.