avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

In cazul in care copiii mei au 17,respectiv 14 ani,de catre cine trebuie formulata cererea ptr pensie de intretinere??(tatal lor nu mai locuieste cu noi,dar nu suntem divortati)
Cel mai recent răspuns: Eladaela , utilizator 17:50, 7 Septembrie 2010
Trebuie sa incepeti cu divortul mai intai si in actiunea de divort cereti si pensia de intretinere.
Nu pot cere doar pensie de intretinere ptr cei doi copii minori??
Deschideti actiune prin care solicitati pensia de intretinere pentru minori si motivati-o corespunzator,inclusiv cu faptul ca sotul a parasit domiciliul sau sunteti separati ,anexand la cerere si acte justificative privind membrii familiei si veniturilepe care le realizati,eventual chiar si pentru sot puteti depune adeverinta de venit daca o aveti.Incercati ,oricum nu se taxeaza aceasta cerere.
Va multumesc mult!
Mai am o singura problema...nu stiu exact cum trebuie redactata cererea si nu gasesc nici un model de astfel de cerere:(.
parintele face cererea la instanta.

Alte discuții în legătură

Model cerere de divort actualizat iancuoana_2006 iancuoana_2006 buna seara .Caut un model de cerere de divort pe care sa o depun la judecatorie .mentionez ca nu imi pot permite un avocat si din pacate nici nu ma pot folosi ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara stabilita corect ? g.corina g.corina Buna ziua, am si eu o problema legata de pensia alimentara.Am divortat in urma cu un an si am un copil de 17 ani si 4 luni. La divort copilul mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Divort TESO TESO ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)