avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

In cazul in care copiii mei au 17,respectiv 14 ani,de catre cine trebuie formulata cererea ptr pensie de intretinere??(tatal lor nu mai locuieste cu noi,dar nu suntem divortati)
Cel mai recent răspuns: Eladaela , utilizator 17:50, 7 Septembrie 2010
Am nevoie de ajutorul dumneavoastra!
Am depus in instanta actiune ptr plata pensiei de intretinere!
Am cerut pensie de intretinere la valoarea salariului minim pe economie,deoarece stiam ca sotul meu nu lucreaza.
Acum am aflat ca are un loc de munca si stiu si unde anume lucreaza.
Am inteles ca ar trebui sa formulez o "precizare de actiune"...sau asa ceva....
Ma puteti ajuta sa imi spuneti cum anume trebuie formulata aceasta precizare???
Va multumesc!
Dosar nr.
Obiect:
Termen de judecata:

Domnule Presedinte

Subsemnata.., cu domiciliul, reprezentanta a minorilor...., in cal;itate de reclamanta in dosarul. nr.. .... in contradictoriu cu ...,

formulez urmatoarea
precizare de actiune.

In fapt, am aflat ulterior formularii prezentei actiuni ca paratul ...., este angajat cu contract de munca in cadrul sc ....
In consecinta, doresc sa modific cuantumul solicitat prin actiunea introductiva, si va solicit sa dispuneti obligarea paratului la plata pensiei de intretinere pentru copii minori in procent de 33% din veniturile sale, conform legii.
In acest sens, va rog sa dispuneti prezentarea unei adeverinte de la sc..., din care sa rezulte veniturile realizate de parat in cadrul sc....

In drept, imi intemeiez precizarea si completarea actiunii pe art. 132 C. proc. civ.
Va multumesc.
Domnului presedinte al judecataoriei....
V a multumesc frumos!
Sa aveti o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere de divort actualizat iancuoana_2006 iancuoana_2006 buna seara .Caut un model de cerere de divort pe care sa o depun la judecatorie .mentionez ca nu imi pot permite un avocat si din pacate nici nu ma pot folosi ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara stabilita corect ? g.corina g.corina Buna ziua, am si eu o problema legata de pensia alimentara.Am divortat in urma cu un an si am un copil de 17 ani si 4 luni. La divort copilul mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Divort TESO TESO ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)