avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sistare poprire
Discuție deschisă în Executare silită

sistare poprire

In cazul in care o institutie publica dispune poprirea iar debitorul face cerere de sistare aratand ca pe rolul judecatoriei exista un dosar nefinalizat avand ca obiect validare poprire, aceasta institutie este obligata la sistarea popririi pana la finalizarea litigiului sau nu?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:19, 3 August 2010
Asa ar trebui.Dar ca sa se dovedeasca existenta unui dosar pe rol trebuie sa va luati un certificat de grefa.
Recuperarea creantelor bugetare au prioritate fata de orice alta executare silita...iar sistarea popririi, in aceste conditii nu se poate face decat prin formularea unei contestatii la executare, aplicabil fiind codul de procedura fiscala coroborat cu disp. codului de proc. civila.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
Iuliana Cermak, Avocat
creditor este tot o persoana fizica...iar tert poprit este o institutie publica..deci nu poate fi vorba de o creanta bugetara magandesc nu?
Primul tert poprit va aplica disp. art.456 (2) C.proc. civ., in momentul in care se va infiinta cea de-a doua poprire.

Incercati sa dati mai multe explicatii, intrebarile "scoase oarecum din context", pot da nastere la interpretari diferite si doar dvs. puteti fi dezavantajata...zic eu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validare poprire , sau nu ? discover discover Buna tuturor. Tertul poprit , comunica executorului meu , ca , desi suntem primii cu infiintarea popririi ,el nu poate face plati catre noi , deoarece ... (vezi toată discuția)
Instiintare retineri anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog, imi puteti spune in cazul cand un salariat are restante la o banca si firma primeste instiintare de retineri, este obligata sa faca ... (vezi toată discuția)
2 validari poprire ghiuvy2005 ghiuvy2005 am un dosar pe rol in cal de creditor pt validare poprire la o executare si as dorii sa adaug la acest dosar si o alta validare de poprire pt o pensie alim. ... (vezi toată discuția)