avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restructurare credit ipotecar la o banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restructurare credit ipotecar la o banca

Am un credit ipotecar la o banca, o luna nu am mai reusit sa platesc rata si banca e venit cu propunere de reesalonare, un an de zile rata scazuta (adica sa platesc doar dobanda, fara principal) si dupa un an sa platesc si principal. Am acceptat, ne-am apucat de dosarul de reesalonare, am semnat toate documentele, am obtinut aprobarea si cand sa se implementeze noul grafic....am renuntat . Am realizat ca banca ma incarca pt cei 11 ani cat mai am de platit cu vreo 22 000 E (adica daca suma finala platita potrivit graficului actual este de 46 000 E, suma finala a noului grafic ar fi de 68 000 E). Suna incredibil dar bine ca m-am trezit in ultima clipa si am anuntat ca renunt la reesalonare desi dosarul era aprobat, trebuia doar sa platesc prima rata din noul grafic. Cand am cerut relatii suplimentare , au evitat sa mi le dea, ca nu au cum, ca nu le vad acum, ca trebuie implementat noul grafic si abia apoi imi pot spune ...etc. Acum sper ca nu exagerez cu suma asta de 22 000 E in plus bagata, dar atata timp cat eu le-am cerut confirmarea ca asta e suma platita in plus, ei au evitat sa imi spuna, atunci nu pot sa inteleg decat ca chiar asa e ! Cu alte cuvinte nu au vrut sa-mi arate noul grafic ca sa vad si eu suma finala pe care as fi platit-o dupa 11 ani, mi-au zis doar rata in primul an si rata dupa un an si facand un calcul imi iese o suma finala de 68 000 E , cu 22 000 E mai mult fata de graficul in vigoare.
A mai patit cineva asa ceva ? E posibil ca prin reesalonare sa platesti pe termen lung mai mult? Mult mai mult ?
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
mihacireasa, utilizator
cu siguranta e posibil mai ales pe termen lung si mai ales cu banc post. eu am patit cu cec-ul ca in primul an sa am rata 390 iar in al doilea 450 , doar mi-au explicat ca in primul an dobanda a fost fixa iar din al doilea an variabila, acum intru in al treilea an si ma astept iar la cine stie ce suma.
mihacireasa a scris:

E posibil ca prin reesalonare sa platesti pe termen lung mai mult? Mult mai mult ?


sigur ca e posibil. astea-s "facilitatile" oferite de banci in conditii de criza. aruncarea ei (a crizei) la imprumutat... cat o putea duce, pana-l ingroapa... canibalism primitiv!... poate gasiti ajutor in alta parte

www.avocatnet.ro/content/for...
Da este posibil si v-as recomanda a va adresa unui mediator bancar cel mai competent de a va solutiona rapid si eficient problema cu care va confruntati.
Buna ziua,

@Slaurentiu recomandarea dvs. pare a nu aduce nici un plus de valoare discutiei.

Ca sa fiti credibil, puteti incerca sa conturati, raportat la intrebarea userului o modalitate de mediere care ar putea, pentru genul acesta de situatii, solutiona problema, eventual costurile unei astfel de medieri...solutiile pe care le-ati obtinut, dupa caz, avantaje, dezavantaje, insa la modul concret, va rog.

Daca va sterg mesajul ca fiind offtopic, o sa credeti ca am ceva personal cu mediatorii sau cu dvs.

@gigelin "canibalism primitiv"? :)
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
Iuliana Cermak, Avocat
cermak gruianu a scris:


@gigelin "canibalism primitiv"? :)


scuze, nu. cu mausu' si tastatura:)

@Slaurentiu de intermediari o avea nevoie utilizatoru' @mihaicireasa?!:rolleyes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere cu banca liveomars liveomars Buna ziua, Am un credit ipotecar,sotia este coplatitor,a intrat in somaj,am informat banca ca suntem in imposibilitate de plata, sotia a terminat somajul,nu ... (vezi toată discuția)
Credit imobiliar cu probleme!!!!!! cataandu cataandu Buna ziua, am un credit imobiliar cu ipoteca pe casa unde locuiesc. Din pacate am ramas fara loc de munca, iar sotului meu i s-a micsorat salariul, iar rata in ... (vezi toată discuția)
Abuz de...functie? vendeta vendeta buna. sant asociat-administrator la un srl care a luat un credit mare de la o banca. totul a fost bine pana cand a inceput aceasta criza financiara. cateva ... (vezi toată discuția)